16.3 C
Bistrița
joi, mai 13, 2021

FOTO: Parcul de promenadă din Subcetate se ”transformă” în Aquaparc

Lucrările la parcul din Subcetate au început în octombrie 2019. Au durat mai mult decât era preconizat. Și deși acum e dat în folosință, localnicii din zonă nu se pot bucura de tot ceea ce oferă. Parcul se transformă încet în „Aquaparc”, având zone întregi cu ochiuri de apă. Unele cu noroi, în care riști să-ți pierzi papucii…

Municipalitatea promitea, în toamna anului 2019, că zona Subcetate va avea un parc de promenadă / recreere.

Lucrările efective au început în luna octombrie și ar fi trebuit să fie gata în aprilie 2020. Doar că, din cauza stării de urgență provocate de pandemia de coronavirus, data de finalizare a proiectului s-a prelungit până în 30 iunie 2020.

Cu toate acestea, parcul a fost dat în folosință abia în primele zile ale lunii august.

În timpul zilei, dacă e cald, umbra lipsește cu desăvârșire până când vor crește arborii ornamentali, iar localnicii nu se pot bucura de parc.

Dar problema este și seara sau dimineața, chiar dacă e mai răcoare. Parcul e în mare parte folosit de cei ce vor să facă puțină mișcare pe aparatura de sport amplasată. Atâta doar că jumătate din aparatură se află în noroi, iar cei care se avântă riscă să-și piardă papucii.

De la instalația care udă gazonul, o porțiune bună a parcului se află „sub ape”.

Problema persistă de săptămâni, dar încă nu i-a dat nimeni de capăt.

Colegii cunosc problema și lucrează la remedierea ei. Aceeași problemă a fost și când au fost finalizate lucrările la Parcul Municipal. Nu știu cât va dura până se va remedia problema acolo, în parcul din Subcetate. Dar colegii știu și e o chestiune la care se lucrează”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița, Mihai Ruști.

În zilele calde, din cauza apei stătute, în zonă persistă un miros urât, iar insectele transformă „aquaparc-ul” în raiul lor.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...