19.1 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

FOTO: Profesoara Paraschiva Borș din Maieru, la ultra-maratonul care străbate România…!

La cei 55 de ani ai săi, profesoara Paraschiva Borș a decis că merită să alerge dintr-un capăt în altul al României! Ea participă în aceste zile la un ultra-maraton care a început în cel mai vestic punct al țării și se sfârșește în punctul cel mai estic – plaja Sulina!

La începutul lunii iulie, profesoara Paraschiva Borș era implicată în Campionatul European din Madeira:

EXTRA: Profesoara din Maieru, din nou în top, la un campionat european virtual…!

În paralel, însă, aleargă și dintr-un capăt în altul al țării. Nu de alta, dar s-a înscris la ultra-maratonul Aleargă România.

Nu ne întâlnim la o linie de start reală, ci fiecare își face antrenamentele obișnuite în zona lui de domiciliu și își convertește kilometrii din viața reală, avansând astfel pe harta virtuală a traseului înspre Finish”, au precizat organizatorii.

Profesoara Liceului de Arte „Corneliu Baba” ne-a explicat și ce a atras-o în această competiție.

Particip și la concursul acesta intitulat Aleargă România. Ar fi de parcurs în total 986 kilometri. Competiția a început pe 1 iunie. Alergi cât poți, practic, în fiecare zi, și apoi îți încarci „munca” pe aplicația competiției. De exemplu, eu astăzi am alergat 12 kilometri, și apoi trimit dovada că am alergat 12 kilometri… Este un fel de motivație de a face mișcare… Hai să vedem cum alergăm până la Sulina, mi-am spus, ne-a lămurit profesoara Paraschiva Borș.

Ce mi-a plăcut la concursul ăsta este că s-au înscris și persoanele cu handicap. Persoane care fac mișcare în căruciorul cu rotile… M-a impresionat tare mult… Sigur că se vor da niște premii simbolice, la sfârșitul competiției. Dar aici nu mai este important cine ajunge primul la Sulina… E vorba despre a face mișcare. Poate de aceea s-au și înscris mulți în competiție… Este esențial, mai ales în condițiile pandemiei din jur… Avem nevoie de speranță. Și de impulsul de a nu renunța la sport. De aceea au apărut și cursele astea virtuale…”, ne-a mai mărturisit profesoara Paraschiva Borș.

Eu nu pun presiune pe mine, de obicei. Alerg pur și simplu de plăcere. Dacă iese și un rezultat bun – cu atât mai bine… Sunt competitivă din fire, dar nu pentru că îmi impune cineva…”, recunoaște profesoara Paraschiva Borș. 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

RCS & RDS angajează agent vânzări. Se fac angajări și la Casa EMA, Roser House Colibița, IMP România

Locuri de muncă, disponibile în Bistrița: Se fac angajări la RCS & RDS, Fan Curier, IMP România (fosta Netex) și Italtextil Sărata. Leoni are nevoie de ingineri, muncitori și șef de schimb iar Transmixt școlarizează șoferițe pentru transportul public local. 

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.