26.1 C
Bistrița
luni, iulie 15, 2024

FOTO: Semn de civilizație?!? Cimitirele, aproape imaculate după Luminație

Cimitirele erau pline de gunoaie, în anii trecuți, după sărbătoarea de comemorare a celor morți. Astăzi, cimitirele sunt aproape imaculate…

Luni, în ultima zi din octombrie, cimitirele începeau să devină tot mai colorate. Mormintele erau acoperite de flori și lumânări, fiind pregătite pentru Luminație.

La poarta cimitirelor ”așteptau” sacii cu gunoaiele adunate să fie ridicate de firma de salubritate.

Aseară, cimitirul a fost luminat tulburător, iar bistrițenii au retrăit, în inimă și gând, clipele când i-au avut pe cei dragi aproape.

FOTO – Ziua în care Lumea de Dincolo îşi deschide porţile: Cimitirele din Bistrița, luminate tulburător de 1 noiembrie

Astăzi, cimitirul arată aproape impecabil. Tomberoanele amplasate sunt ”tichsite de gunoaie”, mai sunt unele mormane ici – colo, care așteaptă să fie ridicate, dar și câte un pahar de plastic sau un ambalaj rătăcit, ici – colo.

Spre deosebire de anii trecuti, bistrițenii au dat dovadă de ”neam civilizat”. Pe gardul cimitirului de pe strada Tărpiului a fost amplasat și un semn de avertizare. Conform acestuia, amenzile pentru aruncareas gunoaielor aiurea poate ajunge până la 20.000 de lei.

Păstrarea curățeniei în zona cimitirelor revine în sarcina adminitratorilor acestora. Mai exact:

  • a Primăriei Bistrița pentru o porțiune mică din cimitirul de pe Tărpiului
  • a Parohiei Ortodoxe pentru marea parte a cimitirului de pe Tărpiului
  • a Parohiei Evanghelice pentru cimitirul din Piața Morii! ” au explicat, pentru Bistrițeanul.ro, reprezentanții Primăriei Bistrrița și ai Poliției Locale Bistrița.

Oricum, primarul Ioan Turc vrea să schimbe ”regulamentul privind cimitirele”. Iar, la solicitarea unui consilier local, s-ar putea chiar interzice coroanele artificiale.

Cumperi coroane de flori artificiale? Ar putea fi interzise în cimitirele din Bistrița

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: