16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

FOTO: Şi copiii bistriţenilor din Madrid votează! „Cel mai bun rezultat din toate timpurile”

La secţia electorală 632 din Madrid alegerile prezidenţiale au şi o latură distractivă. Inclusiv copiii au fost invitaţi să voteze, într-o urnă special amenajată pentru ei. Se pare că s-a înregistrat deja „cel mai bun rezultat din toate timpurile”, în ceea ce priveşte prezenţa la vot.

Scriitorul Gelu Vlaşin, originar din Telciu şi stabilit de ani buni la Madrid, a reuşit să ţină astăzi o inedită lecţie de educaţie civică pentru copiii românilor care votează la Madrid. El a amenajat o urnă specială pentru cei mai mici dintre votanţi:

Educație civică pentru cei mici, la secția electorală nr. 632 din Madrid. Micuții votanți primesc la final şi o bomboană de ciocolată”, a transmis Gelu Vlaşin, adăugând şicâteva fotografii sugestive:

Date oficiale: Conform Instititului Național Spaniol de Statistică, în Spania existau înregistrați la data de 1 ianuarie 2019 – 587.655 de români dintre care 58. 642 fără drept de vot. Deci un total de votanți de 529.012. Din anul 2012, când existau în Spania 720.001 români, cifrele au scăzut constant în fiecare an. Revenind la numărul de votanți – putem constata că în realitate la ora 11:00 (ora Spaniei) aveam deja peste 10% participare în Spania (63.163). Adică EXCELENT! Felicitări Ambasada României, pentru excelenta organizare a secțiilor de votare din Spania!”, a mai transmis Gelu Vlaşin.

Scriitorul bistriţean a făcut comentarii şi asupra statutului pe care îl au românii din diaspora. „Mereu vor exista oameni care vor încerca să alimenteze ideea că toți românii care au plecat din țară sunt niște trădători. Eu chiar o să recunosc acest lucru: sunt un trădător pentru acei care își imaginau că pot fi manipulat până la ultima suflare. Sunt un trădător pentru cei care își imaginau că nu contez. Sunt un trădător pentru toți corupții României, care nu s-au mai putut baza pe slăbiciunile mele. Sunt un trădător pentru toți nenorociții care au făcut să ne luăm lumea-n cap. Sunt într-adevăr un trădător pentru baronii și pentru parveniții care au împânzit țara…

Gelu Vlaşin a subliniat, totodată, că majoritatea banilor pe care îi câştigă se îndreaptă către România: „Pentru că impozitele părinților mei sunt plătite din buzunarul meu. Pentru că în loc să-mi contruiesc o casă în străinătate, am preferat să-mi investesc toți banii în pământul natal. Pentru că facturile de curent, gaze, telefon, internet ale celor de acasă sunt plătite din buzunarul meu. Pentru că îmi iubesc atât de mult țara, încât am fost în stare să stau la cozi infernale doar ca să-mi exprim dreptul de vot…

Românii din Diaspora CONTEAZĂ! Nu numai pentru că au hotărât să iasă masiv la vot, ci şi pentru tot ceea ce fac ei pentru țărișoara noastră… Vom depăşi toate recordurile de participare din ultimii 30 de ani. Vom ieşi la vot aproape un milion de români din străinătate. Pentru că votul nostru contează! HAI ŞI TU LA VOT! DEMONSTREAZĂ CĂ ÎȚI PASĂ DE ROMÂNIA!”, a conchis Gelu Vlaşin.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.