21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

FOTO: Toate fructele şi legumele, în Heidenfeld, la „Toamna Bistriţeană”! Se vând mărunţişuri şi în Decebal, prin gard

Explozie de culoare, gusturi şi arome savuroase – în Heidenfeld! Aici se desfăşoară ediţia cu numărul 18 a festivalului „Toamna Bistriţeană”. Zeci de tarabe vă aşteaptă azi toată ziua, împodobite cu ştergare tradiţionale şi încărcate de bunătăţi.

Festivalului „Toamna Bistrițeană” se desfășoară în acest sfârşit de săptămână, în Complexul de agrement „Heidenfeld” din Viișoara.

Este ocazia perfectă pentru toţi bistriţenii să-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, cu murături sau must. Este, totodată şi prilejul de a petrece agreabil câteva ore în aer liber: în Heidenfeld s-a amenajat şi o terasă la care se pot servi preparate calde, în compania unui prieten.

Zeci de tarabe împodobite cu ştergare tradiţionale, îşi aşteaptă cumpărătorii cu produse agricole, apicole, legume şi fructe, dar şi borcane frumos aranjate de murături sau sticle de must şi ţuică.

Preocupaţi şi învăluiţi cu vânzarea produselor – producătorii de legume şi fructe nu prea au avut timp de stat la poveşti. Unul dintre ei ne-a mărturisit în viteză că treaba a mers şnur. „Puteţi să scrieţi că totul a fost foarte bine. O dată pe an merită să ne sărbătorim şi noi recoltele şi roadele pământului. Aşa că am venit cu căţel, cu purcel, aici, la Heidenfeld. Tot noi suntem, şi aici, şi în piaţă. Şi bişniţarii tot ăia sunt – şi aici şi în piaţă. Dar ştiţi cum se zice: nemulţumitului i se ia darul… Aşa că totul a fost bine. Au venit oamenii şi au cumpărat cam ce şi-au dorit pentru iarnă. Parcă varza s-a vândut mai bine ca în alţi ani… Şi gogoşarii s-au vândut bine…

În acest weekend piața „Decebal” și piața en-gross de pe strada Tărpiului au fost închise. Aici au fost programate lucrări de igienizare, toţi comercianţii fiind invitaţi să expună în Heidenfeld.

Cu toate acestea, în piaţa Decebal s-au vândut mărunţişuri şi ieri, şi azi. Trei bătrânele cu accent sudic, şi-au pitit marfa într-un colţ mai ferit, încercând să-şi vândă castraveţii, ardeii sau usturoiul prin gard bistriţenilor mai leneşi din fire, care n-au avut chef de drumuri lungi până în Heidenfeld.

Suntem bătrâne, maică, venim de departe şi nici n-avem transport la dispoziţie să ne ducem până acolo…”, s-au scuzat doamnele, ruşinate de faptul că lipsesc de la „Toamna Bistriţeană”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...