21.5 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

FOTO/VIDEO – Accident deosebit de grav în Parva. O femeie a murit, iar fiul său de 13 ani se luptă să trăiască

Accident deosebit de grav în această dimineață în localitatea Parva. O mașină condusă de o femeie de 37 de ani, în care se mai aflau 4 adolescenți, s-a răsturnat. Femeia și unul dintre băieții ei de 13 ani au fost găsiți în stop cardio-respirator. Un elicopter SMURD va prelua băiatul de 13 ani.

Accidentul s-a produs în jurul orei 06:00. Din primele informații rezultă că șoferița a pierdut controlul volanului, după ce a ajuns cu roțile pe acostament. Autoturismul a ajuns pe contrasens, unde s-a răsturnat pe marginea râului.

Un pompier voluntar din Parva a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale.

Șoferița, de 37 de ani, și fiul său de 13 ani, care se afla pe locul din față dreapta, au rămas încarcerați. Aceștia au fost găsiți în stop cardio – respirator, prinși sub mașină.

Cu ei în autoturism se mai aflau, pe bancheta din spate, trei băieți, de 17, 18 și 19 ani. Aceștia au reușit să iasă singuri din mașină și au scăpat, ca prin minune, fără nicio zgârietură.

După aproximativ 30 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele SAJ și SMURD au reușit să stabilizeze ambele victime. Femeia a intrat din nou în stop cardio – respirator.

Pentru copilul de 13 ani a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a-l transporta la o clinică de specialitate. Acesta a aterizat în urmă cu câteva minute, preluând copilul din parcarea Mănăstirii Parva. Băiatul va fi dus la o clinică din Târgu Mureș.

În continuare, echipajele medicale, TIM SMURD și SAJ fac eforturi susținute și aplică protocolul de resuscitare pentru femeia de 37 de ani. Aceasta se află în echipajul SAJ.

Unuia dintre copiii șoferiței și bunicii acestora, care au ajuns în parcarea Mănăstirii, li s-a făcut rău și primesc îngrijiri medicale.

UPDATE

În ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul femeii nu a mai răspuns la cel de-al doilea set de manevre de resuscitare, astfel că i-a fost declarat decesul.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...