-11.1 C
Bistrița
duminică, februarie 5, 2023

FOTO/VIDEO – Accident deosebit de grav în Parva. O femeie a murit, iar fiul său de 13 ani se luptă să trăiască

Accident deosebit de grav în această dimineață în localitatea Parva. O mașină condusă de o femeie de 37 de ani, în care se mai aflau 4 adolescenți, s-a răsturnat. Femeia și unul dintre băieții ei de 13 ani au fost găsiți în stop cardio-respirator. Un elicopter SMURD va prelua băiatul de 13 ani.

Accidentul s-a produs în jurul orei 06:00. Din primele informații rezultă că șoferița a pierdut controlul volanului, după ce a ajuns cu roțile pe acostament. Autoturismul a ajuns pe contrasens, unde s-a răsturnat pe marginea râului.

Un pompier voluntar din Parva a acordat primul ajutor până la sosirea echipajelor medicale.

Șoferița, de 37 de ani, și fiul său de 13 ani, care se afla pe locul din față dreapta, au rămas încarcerați. Aceștia au fost găsiți în stop cardio – respirator, prinși sub mașină.

Cu ei în autoturism se mai aflau, pe bancheta din spate, trei băieți, de 17, 18 și 19 ani. Aceștia au reușit să iasă singuri din mașină și au scăpat, ca prin minune, fără nicio zgârietură.

După aproximativ 30 de minute de aplicare a manevrelor de resuscitare, echipajele SAJ și SMURD au reușit să stabilizeze ambele victime. Femeia a intrat din nou în stop cardio – respirator.

Pentru copilul de 13 ani a fost solicitat elicopterul SMURD pentru a-l transporta la o clinică de specialitate. Acesta a aterizat în urmă cu câteva minute, preluând copilul din parcarea Mănăstirii Parva. Băiatul va fi dus la o clinică din Târgu Mureș.

În continuare, echipajele medicale, TIM SMURD și SAJ fac eforturi susținute și aplică protocolul de resuscitare pentru femeia de 37 de ani. Aceasta se află în echipajul SAJ.

Unuia dintre copiii șoferiței și bunicii acestora, care au ajuns în parcarea Mănăstirii, li s-a făcut rău și primesc îngrijiri medicale.

UPDATE

În ciuda eforturilor echipajelor medicale, organismul femeii nu a mai răspuns la cel de-al doilea set de manevre de resuscitare, astfel că i-a fost declarat decesul.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...

Probleme la sistemul de direcţie al mașinii? Beneficiază de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service

Dacă ai probleme la sistemul de direcție al mașinii, e momentul să te bucuri de oferta MATEROM AUTOMOTIVE Service! Prețuri avantajoase: