11.5 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

FOTO/VIDEO: Au dirijat o respectabilă orchestră, la doar 5 anișori…!

Impresionante și inedite momente, zilele trecute, la Liceul de muzică „Tudor Jarda”: copiii unor grădinițe din Bistrița au avut ocazia să demonstreze că – în ciuda vârstei fragede – știu să dirijeze o respectabilă orchestră…!

Cum se întâmplă că vioara îmbătrânește și devine un bunic contrabas…? Cum se numește fratele unui flaut sau cât de catifelat cântă clarinetul? Cum reușesc zeci de instrumente să cânte împreună…? Ce rol are dirijorul într-o orchestră…?

Răspunsurile la asemenea întrebări dar și multe alte mistere au fost dezvăluite zilele trecute, la Liceul de muzică „Tudor Jarda”. Aici se desfășoară proiectul „Sunetul muzicii”, coordonat de profesoara AnaMaria Dragonici.

Sala festivă a Liceului de muzică „Tudor Jarda” s-a umplut de hohote de râs, zumzete vesele și energie. Copiii de la grădinița „Dumbrava Minunată” și cei de la grădinița ANL din Bistrița au participat la o neobișnuită lecție.

Au descoperit câteva dintre misterele muzicii, bucurându-se și de rarisima ocazie de a deveni dirijori, la doar 5 anișori…! 

[arve url=”https://youtu.be/Wl-vROMIXFo ” /]

Proiectul se numește Sunetul Muzicii și se derulează în parteneriat cu grădinița „Dumbrava Minunată”, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” și Școala Populară de Artă. Încercăm astfel să le oferim o introducere practică în muzică celor mai mici preșcolari… Au fost foarte receptivi. Au cântat, s-au distrat, au aflat cum se numesc instrumentele unei orchestre… Sperăm să-i avem elevi și în viitor”, a explicat AnaMaria Dragonici pentru Bistrițeanul.ro.

Proiectul va continua și săptămâna viitoare, când orchestra va avea alți invitați preșcolari. „În luna mai sau iunie sperăm să reușim o întâlnire-spectacol mai amplă, la Centrul cultural „Dacia”. Atunci vom invita copiii mai multor grădinițe…”, a mai spus AnaMaria Dragonici.

Tot săptămâna viitoare, Liceul de muzică „Tudor Jarda” își celebrează Ziele Școlii, cu un concert extraordinar aniversar la care vor participa cei mai buni elevi ai școlii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?