20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTO/VIDEO: Au dirijat o respectabilă orchestră, la doar 5 anișori…!

Impresionante și inedite momente, zilele trecute, la Liceul de muzică „Tudor Jarda”: copiii unor grădinițe din Bistrița au avut ocazia să demonstreze că – în ciuda vârstei fragede – știu să dirijeze o respectabilă orchestră…!

Cum se întâmplă că vioara îmbătrânește și devine un bunic contrabas…? Cum se numește fratele unui flaut sau cât de catifelat cântă clarinetul? Cum reușesc zeci de instrumente să cânte împreună…? Ce rol are dirijorul într-o orchestră…?

Răspunsurile la asemenea întrebări dar și multe alte mistere au fost dezvăluite zilele trecute, la Liceul de muzică „Tudor Jarda”. Aici se desfășoară proiectul „Sunetul muzicii”, coordonat de profesoara AnaMaria Dragonici.

Sala festivă a Liceului de muzică „Tudor Jarda” s-a umplut de hohote de râs, zumzete vesele și energie. Copiii de la grădinița „Dumbrava Minunată” și cei de la grădinița ANL din Bistrița au participat la o neobișnuită lecție.

Au descoperit câteva dintre misterele muzicii, bucurându-se și de rarisima ocazie de a deveni dirijori, la doar 5 anișori…! 

[arve url=”https://youtu.be/Wl-vROMIXFo ” /]

Proiectul se numește Sunetul Muzicii și se derulează în parteneriat cu grădinița „Dumbrava Minunată”, Liceul de Muzică „Tudor Jarda” și Școala Populară de Artă. Încercăm astfel să le oferim o introducere practică în muzică celor mai mici preșcolari… Au fost foarte receptivi. Au cântat, s-au distrat, au aflat cum se numesc instrumentele unei orchestre… Sperăm să-i avem elevi și în viitor”, a explicat AnaMaria Dragonici pentru Bistrițeanul.ro.

Proiectul va continua și săptămâna viitoare, când orchestra va avea alți invitați preșcolari. „În luna mai sau iunie sperăm să reușim o întâlnire-spectacol mai amplă, la Centrul cultural „Dacia”. Atunci vom invita copiii mai multor grădinițe…”, a mai spus AnaMaria Dragonici.

Tot săptămâna viitoare, Liceul de muzică „Tudor Jarda” își celebrează Ziele Școlii, cu un concert extraordinar aniversar la care vor participa cei mai buni elevi ai școlii.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.