17.5 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

FOTO/VIDEO: Avem unul dintre cei mai puternici pompieri din țară. Și TOP 10 internațional

Zilele trecute a avut loc, la Alba Iulia, concursul „Cel mai puternic pompier”, faza națională. Locul IV a fost adjudecat de plt. maj Ovidiu Galeș, din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița. „M-au despărțit trei secunde de locul 3 și patru secunde de locul 2”, a explicat acesta pentru Bistrițeanul.ro.

Pompierii din întreaga țară se întrec, periodic, în cadrul unor concursuri. Acestea, pe lângă competitivitate au rolul și de pregătire a celor ce intervin în situații de urgență.

Zilele trecute, la Alba Iulia, s-a desfășurat Competiția Națională „Cel mai puternic pompier”. Din județul nostru au participat plt. maj. Ovidiu Galeș și sg. maj. Constantin Crăcană.

Bistrița și-a adjudecat locul IV la acest concurs.

„Colegul nostru, plt.maj. Ovidiu Galeș, din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, a obținut locul 4 – categoria peste 35 de ani, în cadrul Concursului «CEL MAI PUTERNIC POMPIER» – faza Națională, Alba-Iulia, 2018. Felicitări și succes în continuare!”, au scris cei de la ISU BN pe pagina de Fb.

Bistrițeanul a luat locul I pe faza interjudețeană, iar acum a reușit să se clasifice al patrulea, din cei 85 de participanți din 36 de județe.

„Probele au fost aproape la fel, la faza interjudețeană și națională. Nu că vreau să mă laud, dar nu a fost foarte greu, pentru mine. E drept că sunt lucruri pe care le puteam face altfel. Au fost unii participanți care s-au antrenat la Alba și atunci au avut un avantaj. Vă dați seama că m-au despărțit trei secunde de locul III și patru secunde de locul II”, a declarat plj. maj. Ovidiu Galeș, pentru Bistrițeanul.ro.

Circuitul a cuprins alergatul cu două canistre de câte 20 kg fiecare, 100 de lovituri de ciocan, răsturnarea unui pneu de 210 kg, târâtul printr-un spațiu strâmt etc. Au fost două probe în două zile, cu mici diferențe.

„În 2016 am participat prima data la competiția „Scări” din Ungaria, unde am luat locul 3 la individual. În 2017 am participat, în prima parte a anului, la aceeaşi competitie, unde am luat locul 1 . Iar  în luna iulie 2017 am participat la competiția internațională TFA,
tot in Ungaria, unde am luat locul 7 din 220 de participanți” a mai explicat pompierul.

Ce a făcut cel de-al doilea pompier din lotul inspectoratului de la Bistrița

Din lotul inspectoratului, la competiţia din Alba Iulia a făcut parte şi sg.maj. Constantin Crăcană, acesta fiind proaspăt absolvent al Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă «Pavel Zăgănescu» Boldeşti. Este prima lui participare la Competiţia Naţională «Cel mai puternic pompier» şi s-a clasat pe locul 13 la categoria de vârstă – sub 35 de ani, dar cu siguranţă, la urmatoarea participare va urca mult în clasament. Ambiția de care dă dovadă şi modul cum s-a prezentat la concursul din acest an ne fac să fim încrezători pentru viitor”, au mai scris cei de la ISU BN.

Mai multe foto de la competiție puteți vedea AICI și AICI.

[arve url=”https://youtu.be/qf8W8_o9Blw” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: