15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Minifotbal: Extratereștrii – în sferturi! Șanse reale la calificare și pentru RAAL și PUF

Echipele de minifotbal din Bistrița s-au descurcat excelent în prima zi a Campionatului Regional N-E: a fost o ploaie de goluri spre sfârșitul zilei de ieri, iar șansele lor au crescut exponențial! Iată, mai jos clasamentul provizoriu și ce se întâmplă azi la Baza sportivă Raoul Arena:

Clasamentul după prima zi a Campionatului Regional N-E la minifotbal se prezintă în felul următor:

Grupa A

 1. EXTRATEREŞTRII BISTRIŢA – 6 pct
 2. MEDISANIS Paşcani – 3 pct
 3. FESTIV BUCIUM Roman – 3 pct
 4. T15 Iaşi – 0 pct

GRUPA B

 1. RAAL BISTRIŢA – 5pct
 2. Auto Driver Iaşi – 4 pct
 3. Elegant Glob Botoşani – 3 pct
 4. Barrier Bacău – 0 pct

GRUPA C

 1. PREMIERSPORT IAŞI – 5 pct
 2. AS Coriolan Bacău – 4 pct
 3. Flux AS Focşani – 2 pct
 4. Danirom Piatra Neamţ – 1 pct

GRUPA D

 1. PUF DE PĂPĂDIE – 4 pct
 2. Fabio Botoşani – 3 pct
 3. Marsat Roman – 3 pct
 4. ACS Mausoleul Mărăşeşti – 2 pct

Astăzi, 9 iunie 2018 pe terenul 1 (baza sportivă RAOUL ARENA):

 1. ora 11:00: Medisan Paşcani – EXTRATEREŞTRII (grupa A)
 2. ora 12:00: Elegant Glob Botoşani – RAAL (grupa B)
 3. ora 13:00: Fabio Botoşani – PUF DE PĂPĂDIE (grupa D)

În plus:

 1. ora 18:00 Sfertul de finală 1 (locul 1 grupa A – locul 2 grupa B sau C sau D )
 2. ora 19:00 Sfertul de finală 2 (locul 1 grupa B – locul 2 grupa A sau C sau D)
 3. ora 20:00 Sfertul de finală 3 (locul 1 grupa C – locul 2 grupa A sau B sau D)
 4. ora 21:00 Sfertul de finală 4 (locul 1 grupa D – locul 2 grupa A sau B sau C)

Ploaie de goluri spre sfârșitul zilei de ieri la baza sportivă RAOUL ARENA! Echipele noastre și-au continuat lupta pentru calificare instalându-se în fotoliul de lideri ai grupelor:

 1. Barrier Bacău – RAAL (grupa B) / scor final: 2 – 5;
 2. Marsat Roman – PUF DE PĂPĂDIE (grupa D) / scor final: 1 – 6;
 3. T15 Iaşi – EXTRATEREŞTRII (grupa A) / scor final: 0 – 5.

Încurajați de succesul celor de la Extratereștrii, dar și în lipsa lui Doru Conon – suspendat pentru cartonașul roșu din etapa precedentă – RAAL a pătruns pe teren cu gândul doar la victorie. Meciul se precipită la câteva secunde după fluierul de start al partidei, găsește formația bistrițeană aruncată peste careul advers, însă Fizeșan ține să (ne) confirme că ratările se răzbună. Într-o fază la care spectatorii răcnesc: „GOOOOOL!”, el driblează totul în cale, dar, cu poarta goală, țintește bara laterală. Nu trec decât două minute și, dintr-o fază la care portarul Gogu nu are cum să se opună, RAAL încasează un gol venit pe nedrept. Adversarii de la Barrier Bacău simt miros de sânge, se apropie și mai periculos de careu, iar șutul unui jucător băcăuan zguduie vinclul prevestind ceva îngrozitor. Portarul bistrițean este pus din nou în dificultate, mai are două intervenții salvatoare, Doru se agită pe margine, iar Mateescu schimbă jucători continuu pentru rețeta perfectă. Partida este deschisă oricărui rezultat, se aleargă fără menajamente după un gol care vine imediat: Miholca alungă păianjenii din vinclul stâng al moldovenilor și egalează situația de pe tabela de marcaj. Momentul psihologic este depășit, sfârșitul reprizei găsindu-i pe bistrițeni în avantaj după o deviere a lui Precup. Prima parte a confruntării se încheie cu o bară, semn că ai noștri și-au revenit complet. Cucuieț urcă scorul la 3 – 1, Fizeșan își răscumpără greșeala cu două goluri consecutive, apoi e pe cale să spargă mingea în colțul barelor. Barrier Bacău este cu baricada spartă, așteaptă finalul, dar marchează totuşi din 9 m, urmare a 6 greșeli consecutive. Una peste alta, scorul final: 5 – 2, devine opțiunea serioasă a RAAL-ului pentru calificarea în sferturi!

Ușor îngândurat pe marginea terenului, Florin Rus știa că echipa sa trebuie să spargă ghinionul și să câștige acest meci decisiv pentru a se menține în lupta pentru calificare. Halas marchează primul gol dintr-un șut lateral, aprinde speranțele colegilor săi, care joacă foarte bine, apoi schimbă partea și repetă isprava cu o execuție asemănătoare. PUF DE PĂPĂDIE joacă limpede, tactica laborioasă are succes, jucătorii se dezlănțuie și-i împing pe adversarii de la Marsat Roman în terenul lor unde îi mențin perioade lungi de timp. Rezultatul e unul firesc: spectacol de mare clasă al unui lot valoros de fotbalişti, Ungur majorează scorul, iar Halas reuşeşte un meritat hat-trick. Vlad insistă ca echipa bistrițeană să intre la pauză cu avantaj de 5 goluri. Repriza secundă e una de uzură pentru toți jucătorii rulați, încrederea în forțele proprii crește, Florin Rus își vede visul aproape împlinit, spectatorii cer la unison al șaselea gol. Care vine imediat, doar că în poarta noastră, cei din Roman marcând după o lovitură de corner și un șut perpendicular pe spațiul dintre buturi. Cu toate acestea, meciul curge mai departe într-o singură direcție, Mandea trage apărarea adversă după el, Ganea lovește transversala, se aleargă mult, iar Halas înscrie din nou și fixează tabela pentru un scor final: 6 – 1 spre satisfacția tuturor.

Ultima partidă a zilei s-a consumat între două echipe complet opuse: pe de-o parte, EXTRATEREȘTRII obișnuiți cu abilitatea și subtilitatea pe teren, dar ferm convinşi că aici nu se joacă doar pentru plăcere și sănătate și – de cealaltă parte, mica echipă a studenților ieșeni – T15 – care, în afara unei atitudini curajoase și a unui joc onorabil, au lăsat impresia că se confruntă cu limitele proprii și că nu sunt afectați de obiectivul calificării. Echipa din Bistrița a jucat fără precipitare, sub privirile a sute de înfocați suporteri locali, iar dominarea ei a continuat firesc cu deschiderea scorului la 5 minute după startul partidei (prin Sebi Rus). Urmează Coșneac, cu o execuție de mare finețe, și Chibulcutean – un voleu asfixiant în penultima secundă a reprizei. Am consemnat, totuși, două șuturi pe spațiul porţii apărate magistral de Pasztor. Cu avantaj de trei goluri, echipa îşi schimbă aproape total componenţa după pauză și, la cererea publicului, Alex Rus face pereche cu fratele său pe teren. Cum golul se lipește întotdeauna de el, marchează păstrându-şi surâsul pe buze cu puţin timp înainte ca Sebi să repete isprava şi să stabilească un scor final: 5 – 0 după un spectacol fotbalistic consistent.

Aplicând regula pașilor mărunți, dar siguri, cu strategii defensive și ofensive complicate pentru adversari, John Runcan & compania sa au resurse sportive și tactice care să le permită o surpriză majoră la această competiție.

Să ţinem pumnii strânşi celor 3 echipe din Bistriţa pentru calificarea la turneul de la Alba Iulia!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: