6.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

Judecătorii au fost indulgenți cu traficanții de cannabis reținuți de DIICOT

DIICOT BN a reținut în 7 iunie 12 persoane pentru constituire grup infracțional, consum și comercializare cannabis. Nouă dintre aceștia au fost prezentați ieri instanței, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au decis însă că e prea mult să-i aresteze, așa că au luat alte măsuri preventive.

Joi au avut loc în județul nostru mai multe percheziții. Cei de la DIICOT urmăreau destructurarea unui grup infracțional. Acesta se ocupa cu producerea, consumul și vânzarea de cannabis.

Mai multe despre aceasta puteți citi AICI.

Din cele 12 persoane reținute, nouă au fost prezentate în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă.

Totuși, judecătorii au fost indulgenți cu Frişan Cosmin Ioan, Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu.

Ce a decis instanța

„Respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud în dosar 142D/P/2016 cu privire la inculpaţii Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul, Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu, ca neîntemeiată”, se anunță pe portalul instanței.

Oamenii legii au decis însă ca Vasile Florin Călugăr, cel care e suspectat ca fiind capul grupului infracțional, să fie arestat la domiciliu pentru 30 de zile.

„Dispune luarea faţă de inculpatul Călugăr Vasile Florin, a măsurii arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 iunie 2018 şi până la 7 iulie 2018 inclusiv. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, respectiv: Şintereag, sat Blăjenii de Jos, jud. Bistriţa – Năsăud fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, anunță instanța.

Cinci dintre cei nouă au primit control judiciar pentru 60 de zile.

Dispune faţă de inculpaţii Grigore Liviu Saul, Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 8 iunie 2018 şi până la 6 august 2018, inclusiv. Organul de poliţie desemnat cu supravegherea de către organul judiciar care a dispus măsura (Secţia de Poliţie Rurală nr. 7 Sîngeorz-Băi pentru inculpatul G.L.S., Postul de Poliţie Oraş Năsăud, pentru inculpaţii F.C. I., S. S. A., P.N. I. şi I. A.)”, se arată în aceeași hotărâre.

Trei dintre ei au fost lăsați în libertate, fără nicio măsură preventivă.

Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor (…..) Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu”, a fost pronunția judecătorilor.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Supercom și IMP România! Se oferă condiții excelente de muncă

Se fac angajări la ItalTextil Sărata, care caută muncitori și secretar administrativ. Panouri Decorative are nevoie de montator în Bistrița, iar Transmixt angajează / școlarizează șoferițe pentru transportul local. Oferta completă, mai jos: