19.3 C
Bistrița
marți, octombrie 3, 2023

12 traficanți de cannabis reținuți! Ce s-a găsit în urma perchezițiilor de ieri:

DIICOT BN a cerut ieri reținerea pentru 24 de ore a 12 persoane, în urma unor percheziții. Bistrițeni sunt cercetați pentru faptul că au constituit un grup infracțional organizat. Scopul? De a comercializa pe raza județului Bistrița-Năsăud cannabis și substanțe cu efect psihoactiv. Ce s-au găsit la percheziții:

12 persoane au fost reținute ieri!

„La data de 07.06.2018 procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților CĂLUGĂR VASILE FLORIN, GRIGORE LIVIU SAUL, FRIŞAN COSMIN IOAN, SCURTU SEBASTIAN ADRIAN, POP NICOLAE IONUŢ, IONAŞCU ANDREI, PANTEA CIPRIAN CLAUDIU FLORIN, CĂLINI MARIUS MIHAI, BĂLĂNCAN DORIN-FLAVIU, MĂIEREAN HORAȚIU, SENI PAUL MACEDON şi MITITEAN MANUEL-ILIUŢĂ”, anunță DIICOT într-un comunicat.

Aceștia sunt reținuți pentru constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuare de operaţiuni cu substanţe susceptibile să producă efecte psihoactive.

Ce acuze se aduc?

Conform DIICOT, în cursul anului 2016, Călugăr Vasile-Florin, zis „Taxi”, împreună cu Grigore Liviu-Saul și Frişan Cosmin-Ioan au constituit un grup infracțional organizat. Acesta avea ca scop comercializarea pe raza județului Bistrița-Năsăud de cannabis și substanțe cu efect psihoactiv. În timp, la grupul astfel constituit, au aderat și alte persoane. Activitatea s-a extins pe raza mai multor localități din județul Bistrița-Năsăud.

Ce s-a găsit la percheziții?

Ieri au fost efectuate un număr de  22 de percheziții domiciliare pe raza judeţelor Bistrița-Năsăud și Cluj. Au fost găsite însemnate cantităti de droguri și substanțe cu efect psihoactiv. Mai mult, s-au descoperi  inclusiv 3 culturi de canabis (indoor și outdoor). S-au găsit și au fost ridicate sume de bani însemnate, 10 laptopuri și 21 de telefoane mobile,14 grindere, un cântar, foițe, ambalaje.

Propuși pentru arestare preventivă

Călugăr Vasile Florin, Grigore Liviu Saul,  Frişan Cosmin Ioan, Scurtu Sebastian Adrian, Pop Nicolae Ionuţ, Ionaşcu Andrei, Pantea Ciprian Claudiu Florin, Călini Marius Mihai şi Bălăncan Dorin-Flaviu urmează să fie  prezentaţi Tribunalului  Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistriţa-Năsăud. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul structurilor de combatere a criminalității organizate Cluj, Maramureș și Sălaj, Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă «Regele Ferdinand I» Târgu-Mureș, specialiști ai Direcției Regionale Vamale Cluj-Napoca. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, inculpatul beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul DIICOT.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...