15.1 C
Bistrița
joi, septembrie 28, 2023

FOTO/VIDEO: De ziua Poliției Române, Matei le-a cântat mascaților „Treceți batalioane”

Mii de desene și sute de copii au împânzit curtea Muzeului Județean, astăzi. Polițiștii bistrițeni au expus armele și autospecialele din dotare, la ceas festiv. Iar micuțul Matei le-a amintit că „frații îi așteaptă cu inima la trecători”.

Poliția Română împlinește, în 25 martie 2022, 200 de ani de activitate. În întâmpinarea acestui moment festiv, polițiștii bistrițeni au organizat două momente inedite pentru preșscolari și elevi.

„I-am provocat să facă desene cu polițiști. Speram să strângem 200 de desene și am primit 2.000. Așa că ne adaptăm și noi, și vom premia câte un desen din fiecare clasă. Toți vor primii diplome de participare, iar câștigătorii vor avea ocazia să petreacă o oră cu polițiștii, să vadă sediul poliției și alte momente inedite”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ BN, Crina Sîrb.

Desenele au fost expuse în curtea Complexului Muzeal. Tot acolo au fost amplassate autospecialele poliției- inclusiv cea mai nouă dintre ele, ”bau-bau-ul șoferilor”. Aceasta a fost și favorita lui Victor.

Dintre toate standurile, cel mai vizitat a fost cel al mascaților. Acolo, văzându-i „cu puști mari”, micuțul Matei, de doar trei anișori, le-a cântat „Treceți batalioane române Carpații”.

Avem o colaborare bună cu cei de la Arhivele Naționale și, fiind 200 de ani de la atestarea Poliției Române, cei de la Arhive ne-au pus la dispoziție inclusiv jurământul și alte consemnări vechi”, a mai spus Crina Sîrb.

Sute de copii s-au bucurat să vadă cum se iau amprentele, să intre în autospeciala Poliției Animalelor, să stea pe motocicleta polițiștilor sau să ridice scutul mascaților.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Grijă mare de puști, că se fură ; și n-are cine le recupera.
    Și mai lăsați sindrofiile, că nu pentru asta sunteți plătiți.
    Trai nineacă, de bugetar cu salariu mic și coana joiana mare.
    Acum vrea 15-20 de ani aniversați vrea 150 de ani.Acum împliniții 200 ?
    Sau creșteți ca făt frumos (cel la pungă gros).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: