3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…!

De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.

Concertele de seară organizate în cadrul Târgului Mare al Bistriţei, pe pietonal, au debutat sâmbătă cu un concert simfonic extraordinar în aer liber.

Concertul a fost susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Rîmbu. Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, a amintit publicului că orchestra a împlinit recent 20 de ani:

[arve url=”https://youtu.be/EDbMjW1LrHE” /]

Tenorul Ovidiu Purcel (solist al Operei de Stat din Düsseldorf) a fost ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă, numele său fiind scandat de prietenii şi admiratorii săi.

[arve url=”https://youtu.be/1kcIXoQ_QyA” /]

O figură exemplară a făcut şi soţia artistului – Noémi Vereș – soprană a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

[arve url=”https://youtu.be/QJFbERzyBR0″ /]

Alături de cei doi au urcat pe scenă alţi doi muzicieni care au legătură cu Bistriţa: Luiza Nancu – prim violoncelistă la Opera din Sevilla, a cărei mamă este originară din Bistriţa.

[arve url=”https://youtu.be/QG04sarFQcs” /]

Impresionant a fost şi recitalul soţului ei, Petrică Nancu – prim trompetist al Operei din Sevilla:

[arve url=”https://youtu.be/UZQgAcJH5OQ” /]

Din program au făcut parte piese celebre din repertoriul muzicii clasice universale, dar şi fragmente din baletul Lacul Lebedelor de Ceaikovski, Dansul țărănesc al lui Constantin Dimitrescu sau Valsul Rondo compus chiar de dirijorul orchestrei, Romeo Rîmbu.

Evenimentul a fost oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistriţa

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: