4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FOTO/VIDEO: Din Düsseldorf, acasă, ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă…!

De pe scena operei din Düsseldorf, a ajuns, în această seară, pe scena de acasă… A fost ovaţionat şi aplaudat de prieteni şi admiratori care i-au scandat numele, într-un emoţionant şi memorabil concert în aer liber.

Concertele de seară organizate în cadrul Târgului Mare al Bistriţei, pe pietonal, au debutat sâmbătă cu un concert simfonic extraordinar în aer liber.

Concertul a fost susţinut de Noua Orchestră Transilvană, dirijată de Romeo Rîmbu. Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, a amintit publicului că orchestra a împlinit recent 20 de ani:

[arve url=”https://youtu.be/EDbMjW1LrHE” /]

Tenorul Ovidiu Purcel (solist al Operei de Stat din Düsseldorf) a fost ovaţionat şi aplaudat la scenă deschisă, numele său fiind scandat de prietenii şi admiratorii săi.

[arve url=”https://youtu.be/1kcIXoQ_QyA” /]

O figură exemplară a făcut şi soţia artistului – Noémi Vereș – soprană a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

[arve url=”https://youtu.be/QJFbERzyBR0″ /]

Alături de cei doi au urcat pe scenă alţi doi muzicieni care au legătură cu Bistriţa: Luiza Nancu – prim violoncelistă la Opera din Sevilla, a cărei mamă este originară din Bistriţa.

[arve url=”https://youtu.be/QG04sarFQcs” /]

Impresionant a fost şi recitalul soţului ei, Petrică Nancu – prim trompetist al Operei din Sevilla:

[arve url=”https://youtu.be/UZQgAcJH5OQ” /]

Din program au făcut parte piese celebre din repertoriul muzicii clasice universale, dar şi fragmente din baletul Lacul Lebedelor de Ceaikovski, Dansul țărănesc al lui Constantin Dimitrescu sau Valsul Rondo compus chiar de dirijorul orchestrei, Romeo Rîmbu.

Evenimentul a fost oferit de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Centrul Judeţean pentru Cultură, Primăria municipiului Bistriţa, Centrul Cultural Municipal „George Coşbuc” Bistriţa, în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistriţa

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!