3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

FOTO/VIDEO Emoție…în albastru: La mulți ani jandarmilor!

Emoția a acaparat azi Pietonalul Liviu Rebreanu, unde s-au sărbătorit 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Bistrițeni de toate vârstele și mulți copilași le-au fost alături și s-au bucurat să admire uniformele, echipamentele și mai ales, câinii jandarmilor.

Momente frumoase astăzi, pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Îmbrăcați în uniforme și echipamentele de rigoare, jandarmii bistrițeni au sărbătorit 169 de ani de la întemeierea Jandarmeriei Române.

Un scurt istoric al Jandarmeriei, în județul nostru

Încă din anul 1923 existau posturi de jandarmi în cele mai reprezentantive localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud printre care unul şi la Tihuţa. 

Cu începere de la 20 mai 1929, se înfiinţa Legiunea de Jandarmi Rurali Năsăud, cu reşedinţa în Bistriţa, ce cuprindea 5 secţii şi 28 posturi.

În anul 1948, existau la nivelul judeţului un număr de 130 de subofiţeri de jandarmi.

„În prezent, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, jandarmii contribuie substanţial, alături de celelalte structuri ale M.A.I. şi nu numai, la realizarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în municipiul Bistriţa, în oraşele Năsăud, Beclean, în staţiunea balneară Sîngeorz-Băi, inclusiv în zona montană la Rodna şi Piatra Fântânele. Jandarmeria Română este astăzi o instituţie specializată a statului, cu statut militar care aduce o contribuţie importantă la apărarea ordinii şi liniştii publice a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, apărarea vieţii publice şi private, protecţia instituţiilor statului şi combaterea actelor de terorism”, explică reprezentanții IJJ BN.

Și pentru că o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte, vă lăsăm să urmăriți, mai jos, ce a însemnat acest moment pentru jandarmi și cei ce le-au fost alături:

[arve url=”https://youtu.be/O3S2GCjp3TU” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: