20.2 C
Bistrița
duminică, iunie 20, 2021

FOTO/VIDEO Emoție…în albastru: La mulți ani jandarmilor!

Emoția a acaparat azi Pietonalul Liviu Rebreanu, unde s-au sărbătorit 169 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Bistrițeni de toate vârstele și mulți copilași le-au fost alături și s-au bucurat să admire uniformele, echipamentele și mai ales, câinii jandarmilor.

Momente frumoase astăzi, pe Pietonalul Liviu Rebreanu. Îmbrăcați în uniforme și echipamentele de rigoare, jandarmii bistrițeni au sărbătorit 169 de ani de la întemeierea Jandarmeriei Române.

Un scurt istoric al Jandarmeriei, în județul nostru

Încă din anul 1923 existau posturi de jandarmi în cele mai reprezentantive localităţi din judeţul Bistriţa-Năsăud printre care unul şi la Tihuţa. 

Cu începere de la 20 mai 1929, se înfiinţa Legiunea de Jandarmi Rurali Năsăud, cu reşedinţa în Bistriţa, ce cuprindea 5 secţii şi 28 posturi.

În anul 1948, existau la nivelul judeţului un număr de 130 de subofiţeri de jandarmi.

„În prezent, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, jandarmii contribuie substanţial, alături de celelalte structuri ale M.A.I. şi nu numai, la realizarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în municipiul Bistriţa, în oraşele Năsăud, Beclean, în staţiunea balneară Sîngeorz-Băi, inclusiv în zona montană la Rodna şi Piatra Fântânele. Jandarmeria Română este astăzi o instituţie specializată a statului, cu statut militar care aduce o contribuţie importantă la apărarea ordinii şi liniştii publice a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, apărarea vieţii publice şi private, protecţia instituţiilor statului şi combaterea actelor de terorism”, explică reprezentanții IJJ BN.

Și pentru că o imagine spune mai mult decât 1000 de cuvinte, vă lăsăm să urmăriți, mai jos, ce a însemnat acest moment pentru jandarmi și cei ce le-au fost alături:

[arve url=”https://youtu.be/O3S2GCjp3TU” /]

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

COLIBIȚA: Mâncăruri Tradiționale la ceaun vă așteaptă zilnic la terasa Delice Pan

Aerul de munte te face să-ți fie fooooame! Ei bine, de azi, la terasa Delice Pan...

„Ghidul consumatorului informat”: Electrica Furnizare explică prețurile energiei electrice de la 1 iulie și cum își protejează în continuare clienții

Electrica Furnizare anunță acordarea unui discount tuturor clienților săi care aleg până la data de 31.08.2021 un produs din piața concurențială.

Vineri, la Noblige, degustare de vinuri nobile Purcari, printre tablourile lui Miron Duca

După o perioadă lungă de restricții, cui nu i s-a făcut dor de evenimente rafinate, cu...