25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

FOTO/VIDEO: Flăcări violente au mistuit acoperișul unui bloc din Rodna. 180 de persoane – evacuate în miez de noapte

Acoperișul unui bloc din Rodna a fost cuprins de flăcări și făcut scrum. 180 de persoane au fost evacuate. Mai bine de două ore s-au luptat pompierii cu flăcările. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 04:00, la acoperișul unui bloc din localitatea Rodna. Acesta s-a manifestat cu violență, generalizat, pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați la nivelul acoperișului blocului.

În miez de noapte, 180 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari și voluntari ori s-au autoevacuat din cele doua scări din imobilul cuprins de flăcări. Un bărbat, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a suferit un atac de panică, a primit asistență de la echipajul de paramedici, dar nu s-a impus transprotul acestuia la spital.

„În urma incendiului, au ars materialele combustibile depozitate în podul blocului și acoperișul acestuia. De asemenea, au fost afectate de fum și smoală topită de pe planșeul de beton 13 garsoniere de la etajele superioare, șapte dintr-o casa a scărilor, respectiv șase din cealaltă. Incendiul a fost lichidat in aproximativ două ore, ulterior au fost îndepărtate  elementele de construcție care prezentau riscul prăbușirii”, informează ISU Bistrița-Năsăud.

Pentru stingerea incendiului au intervenit 18 pompieri militari, precum și pompierii voluntari din Rodna, Șanț și Maieru. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire.

Comitetul Local pentru Situații de Urgenta Rodna a amenajat și pus la dispoziție persoanelor evacuate un spațiu de cazare temporară în sala de sport a localității.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...