12.7 C
Bistrița
duminică, octombrie 1, 2023

FOTO/VIDEO: Furtuna care a pus stăpânire pe județ deja produce pagube

Furtuna care a măturat sâmbătă seara județul Bistrița-Năsăud de la un capăt la celălalt a început să producă pagube. A lăsat în urma sa copaci smulși din rădăcini, acoperișuri aruncate de vânt peste casele oamenilor. Salvatorii de la Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud intervin în mai multe puncte ale județului.

În câteva minute, furtuna a măturat totul în cale, iar drumurile s-au umplut de frunzele și crengile copacilor luate de vântul puternic. În zona Cazinoului Metropolis, un copac a fost smuls din rădăcini.

Acoperișul unui bloc din strada Locotenent Călin  din Bistrița a căzut peste acoperișul unei case. Oamenii au anunțat pompierii, iar pentru degajarea drumului a fost nevoie de intervenția salvatorilor de la ISU. Specialiștii în situații de urgență au mai intervenit și pe Bulevardul Republicii unde crengile copacilor au fost smulse de vânt și aruncate peste mașini.

Până la această oră mai multe localități au rămas fără curent electric. Sursele noastre spun că ar fi vorba despre Năsăud, Visua și Jelna, Teaca și Piatra. De asemenea, unele zone din municipiul Bistrița și localitatea Dumitra au rămas fără curent electric.

UPDATE: Primul bilanț OFICIAL al pagubelor transmis de CJSU Bistrița-Năsăud

Ca urmare a Codului Roșu de vreme severă la nivelul județului Bistrița-Năsăud s-au înregistrat următoarele evenimente:

  • În localitățile Năsăud, Uriu, Rebrișoara, municipiul Bistrița – bulevardul Republicii și strada Petre Ispirescu – copaci căzuți pe carosabil.
  • Localitățile Unirea, Budești, Milaș, Silivașu de Câmpie, Cetate, Căianu Mic au rămas fără curent electric.
  • În localitatea Budacu de Jos un acoperiș de casă luat de vânt,
  • Năsăud strada Miron Cristea – un acoperiș de casă luat de vânt,
  • Municipiul Bistrița strada Lt. Călin un acoperiș de casă luat de vânt.
  • Pentru remedierea problemelor două echipaje de pompierii militari intervin în municipiul Bistrița pentru degajarea unui acoperiș.
  • În orașul Năsăud pentru degajarea unui acoperiș intervin două echipaje de pompieri .
  • În celelalte localități intervin Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.
  • Pentru remedierea deficiențelor electrice intervin echipaje ale furnizorului de energie electrică.
  • Situația operativă în teren este în dinamică. Informează CJSU BN.

UPDATE ora 23:00 Intervenție dificilă a pompierilor. Un brad înalt a rămas rezemat de bloc, în urma furtunii

O intervenție dificilă a oamenilor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență  Bistrița se află în plină desfășurare. Un brad înalt a fost smuls de furtună și a rămas rezemat de un bloc, pe strada Petre Ispirescu, în zona Romsilva. Acum salvatorii încearcă să îndepărteze crengile încurcate printre balcoanele apartamentelor.

Din nefericire, bradul este tăiat de sus în jos, metru cu metru.”, ne-a spus un martor prezent la fața locului. Se pare că a fost singura soluție găsită de autoritățile care veghează la siguranța locatarilor blocului și a celor care circulă prin acea zonă.

La operațiune participă și profesioniștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud. Ei intervin cu un utilaj de intervenție la înălțime.  Pentru a elibera zona, a fost nevoie ca poliția locală să închidă strada. Reamintim, sâmbătă seara, județul Bistrița -Năsăud a fost traversat de o furtună și de vânt care la rafale a înregistrat viteze de peste 80 de km/h.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!