10 C
Bistrița
duminică, februarie 25, 2024

Comercianții din Decebal nu vor mai muri de frig la iarnă în fața tarabelor, asigură primarul Ioan Turc

Primarul Ioan Turc a asigurat în ședința de Consiliu Local că producătorii și comercianții din Decebal nu vor mai muri de frig la iarnă. Primăria va închide piața și va monta sisteme de încălzire… asta până la reabilitarea totală a acesteia.

Iarna trecută, comercianții și producătorii din Piața Decebal au fost nevoiți să îndure frigul. La fel și legumele și fructele care înghețau pe tarabe. Încă de atunci, municipalitatea a vrut să închidă piața cu panouri sandwich și să monteze sisteme de încălzire.

Acest plan n-a putut fi pus în practică, întrucât era considerat spațiu închis. Restricțiile impuse de pandemie obligau municipalitatea să îi pună lacătul. Comercianții n-au vrut să stea acasă, așa că au preferat să-și vândă marfa în frig.

„Iarna trecută am intențional să închidem piața pe o formulă simplă, cu panouri sandwich și să montăm niște aparate cu aer cald. Nu am putut pentru că în context pandemic trebuia să închidem piața cu totul. De aceea, la solicitarea oamenilor din piață am renunțat să mai închidem piața. Pentru acest an, pe buget am prins suma de 50.000 de lei, tocmai pentru închiderea pieței și montarea unor sisteme de încălzire”, a explicat Ioan Turc, în ședința de CL.

Lucrările pentru închiderea pieței și montarea aparatelor cu aer cald se vor desfășura abia în toamnă. Termenul de execuție este unul scurt, soluția fiind și ea provizorie, luându-se în calcul doar până la reabilitarea totală a pieței.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.