7.3 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

FOTO/VIDEO: Gong final la Olimpiada Națională de Arte Vizuale din Bistrița

Ieri, 6 aprilie 2018, s-a încheiat cu succes la Bistrița Olimpiada Națională de Arte Vizuale – cea mai mare confruntare școlară din România, pe linie de artă plastică, arhitectură și istoria artei  – clasele a XI-a și a XII-a, practic viitorii studenți, artiștii și arhitecții de mâine ai țării noastre – după cum remarcam la începutul manifestării.

Oboseala cruntă și-a spus cuvântul. Comisia a lucrat târziu, până după miezul nopții ca să poată vineri dimineața să permită întoarcerea acasă a delegațiilor din țară, cât mai repede. La toată lumea vin Paștile, nu-i așa?

La Liceul de Arte „Corneliu Baba”, gazda evenimentului, pe măsura plecării participanților, agitația și zgomotul scădeau în intensitate. I-am găsit încă pe „baricade”, pe doamna inspectoare Enikö Păvăluc-Gal de la ISJ BN, domnul  Macedon Retegan, directorul școlii, criticul și istoricul de artă Vasile Duda, directorul adjunct și mai tinerele colege ce au muncit enorm la toată statistica, la prelucrarea electronică a datelor etc.

Dacă pe ceilalți i-am „iertat”, pe președintele Comisiei naționale a Olimpiadei Naționale de „Arte frumoase” ce tocmai se încheiase, pe domnul Alexandru Gavrilaș, directorul Complexului muzeal Bistrița-Năsăud, l-am lămurit că e necesar să avem punctul său de vedere pentru a trage concluziile corecte asupra acestei manifestări instructiv-educativ-artistice de rang național, desfășurată la Bistrița, în județul Bistrița-Năsăud. Nu mi-o luați în nume de rău, dar insist în a sublinia importanța acestui concurs  n a ț i o n a l pentru urbea noastră și județul nostru. Am surprins cu neplăcere tendința de bagatelizare a „întâmplării” chiar și la unii politicieni și funcționari reprezentativi de aici, de la noi. Ceea ce nu e bine! E de dorit să mai lăsăm de-o parte ce face X și Y, prin tot soiul de sterile cancanuri politice  și să ne preocupăm mai atent de acești minunați copii și dascăli care muncind permanent aduc faima și renumele Bistriței și Năsăudului, meleagurilor noastre de legendă!  Sculptorul Alexandru Gavrilaș, președintele comcursului, a avut așadar amabilitatea să-mi acorde următorul interviu:

[arve url=”https://youtu.be/xRPg5JgyRIE  ” /]

V-am promis, în ziua de 3 aprilie că voi reține toate aspectele interesante din aceste zile și că voi reveni și cu alte detalii, vineri, când vom cunoaște și câștigătorii ediției 2018 a Olimpiadei Naționale de Arte – cel mai important eveniment bistrițean, în plan educativ și cultural, al acestei săptămâni ce tocmai se încheie. Nu numai că nu au fost erori sau derapaje, din contră toată lumea: cei 475 de elevi participanți și cei 80 de dascăli însoțitori sau membri ai comisiilor de corectare, au plecat foarte încântați, cu mulțumiri sincere adresate organizatorilor. Din cele 110 premii & mențiuni acordate ca recunoaștere și meritul de a fi „cei mai buni”, 3 au revenit județului nostru. Le enumăr nominal fiindcă merită și e bine ca toată lumea să afle:

– Ștefania Bodescu – locul I – Istoria Artei

– Florin Alin Arcălean – Mențiune – Arhitectură

– Cosmina Denisa Cosma – Mențiune – Istoria Artei

Sunt toți trei, elevi ai Liceului de Arte „Corneliu Baba” din Bistrița. SINCERE FELICITĂRI!

Mi se pare corect să-i felicităm și pe toți organizatorii și toate instituțiile ce și-au adus aportul ca lucrurile să evolueze nu bine, ci foarte bine. În primul rând Inspectoratul școlar județean Bistrița-Năsăud, aflat permanent în contact cu elevii, părinții acestora și cu cadrele didactice prezente aici ca oaspeți ai județului nostru, fie profesori însoțitori, fie membri în comisiile de corectare. Tuturor Mulțumiri din suflet, odată cu  tradiționalul  HRISTOS A ÎNVIAT!

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.