28.8 C
Bistrița
marți, iunie 28, 2022

FOTO/VIDEO: Haos la blocurile sociale din Viișoara. Cum își descriu locatarii traiul alături de vecinii certați cu bunul simț

De ani de zile, numeroase familii care locuiesc în blocurile sociale din Viișoara își duc viața într-un haos creat de vecinii certați cu educația și cu bunul simț. Mizeria împrăștiată printre blocuri, manelele la maxim și activitățile dincolo de limita legii sunt la ordinea zilei. Din nefericire, oamenii s-au adresat în repetate rânduri primăriei și poliției locale, fără sorți de izbândă.

Astăzi, câțiva cetățeni sătui de comportamentele antisociale ale vecinilor lor au ales să ne descrie situația de la blocurile sociale. Oamenii și-au dorit să rămână anonimi din cauza terorii pe care o trăiesc zi de zi.

De când ne-am mutat aici, trăim zilnic aceeași poveste. Suntem o grămadă de oameni, adulți și copii, deranjați mereu de atitudinea celor care nu înțeleg regulile civilizației. Împrăștie gunoaie peste tot. Își fac nevoile la voia întâmplării pe sub geamurile noastre și au un limbaj și un comportament sub orice limită a bunului simț.

În blocurile sociale din Viișoara locuim și noi, cei care muncim să punem o pâine pe masa familiilor noastre. Avem copii care merg la școală și au nevoie de liniște ca să învețe. Din cauza acestor fenomene, nu ne putem bucura de liniște. Nu ne putem odihni.

Am anunțat autoritățile de nenumărate ori și am cerut să facă ceva. De cele mai multe ori au venit, ne-au ascultat și au plecat fără să facă nimic. Suntem la capătul răbdării”, ne-a declarat un cetățean supărat.

Oamenii sunt îngroziți de atitudinea antisocială a unora dintre locuitori

Mai mult, aceștia vorbesc despre frământările lor în cel mai mare secret.

Cu acești indivizi în jur, suntem mereu în pericol. Unii dintre noi lucrăm în schimburi. Ne întoarcem noaptea târziu. Ne e frică de multe ori să ne apropiem de blocuri. Tot felul de ciudați beți, drogați sau în chef ne întâmpină între blocuri sau chiar în scări. Ne adresează cuvinte urâte, uneori aruncă după noi cu diverse obiecte. Practic suntem tot timpul în pericol.

Noaptea ne trezim din cauza manelelor date la maxim sau a bătăilor care se întâmplă între ei. Cei de la primărie vin sau nu vin… Iar când vin, nimeni nu are curajul să spună ce se întâmplă cu adevărat. Cei de la primărie sau de la poliție vin și pleacă. Iar noi rămânem aici cu ei.  Și de făcut, nimeni nu face nimic…”, afirmă o altă locatară.

Dintre cei cu care am reușit să vorbim, doar unul a acceptat să fie filmat, iar cuvintele lui descriu întocmai haosul de la blocurile sociale din Viișoara.

Gunoiul în spatele blocului e până la balconul parterului. Fac chefuri, boxele le dau tare, fac grătare pe balcon. E o gălăgie de nu se mai poate. (..) Aruncă cu pietre, cu lemne, sparg geamuri, sparg uși.

Primarul nu vine să vadă ce e cu ei, să se ocupe un pic de ei. Să îi pună să facă curățenie. Ne tot promit că vin și îi scot afară. De cinci ani îi tot scot afară! (…) Ne-am săturat! Nu se mai poate!”, afirmă locatarul.

ARTICOLE SIMILARE

9 COMENTARII

  1. pai acolo sa mearga Niculaie sa pandeasca!!! de acolo trebuie sa inceapa civilizatia….si in jurul containerelor din Subcetate e cam aceeasi situatia!!!Doar tota lumea stie care e merul lucrurilor… toti cei care ne conduc azi… ne-au condus si cu ceva timp inainte…
    Verificare la Piata Decebal – scapat de gunoaie, valutisti, verificari la Viisoare si Subcetate cartiere sociale, verificari in jurul cimitirului…starpirea cersetorilor din moluri… primul pas…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...

Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass

TeraGlass, producător de ferestre și uși din PVC și aluminiu cu experiență de peste 15 ani...

Se fac angajări la Ocolul Silvic Dealul Negru, Dianova Instal, Leoni și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Ocolul Silvic Dealul Negru și IMP România (fosta fabrică...