11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

FOTO/VIDEO: IMPRESIONANTĂ lecție de omenie a sătenilor din Spermezeu!

Un necaz nu vine niciodată singur! – se spune. Și așa s-a întâmplat în cazul familiei Hales din Spermezeu. După ce badea Ion a murit, camera în care era depus trupul său a fost cuprinsă de flăcări. Localnicii s-au mobilizat exemplar în a ajuta familia greu încercată. Imaginile surprinse sunt prea slabe pentru a cuprinde impresionanta lecție de omenie a sătenilor.

Luni dimineața, badea Ion Hales, din Spermezeu, a trecut la cele veșnice, la cei 85 de ani ai săi. Acesta locuia într-o căsuță modestă, cu două camere, împreună cu soția sa, care are 80 de ani. Copiii și nepoții locuiesc la Dej.

Ieri, în jurul orei 11, un incendiu a izbucnit în casa familiei îndoliate.

Ne-au sunat la Primărie de cum au văzut fumul, în camera în care se afla mortul. Voluntarii de la SVSU, cu alți trei cetățeni au mers de urgență cu extinctoarele acolo. Au spart geamurile la cameră și la hol, au scos mortul de acolo, care din fericire a fost doar acoperit cu fum. Au stins focul,și din fericire a fost afectată doar camera respectivă și puțin holul” a explicat primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

Astfel, expresia ”Un necaz nu vine niciodată singur!” – a devenit realitate pentru familia Hales. Date fiind împrejurările, primarul a solicitat mobilizarea sătenilor.

I-am rugat să se mobilizeze. A fost o mobilizare exemplară. Familia era și așa deja încercată, prin moartea lui badea Ion. Și casa avea doar două încăperi. Deci trebuia acționat rapid. Așa că sătenii s-au mobilizat, au sosit și copiii și nepoții de la Dej, iar aseară, la câteva ore de la incendiu, mortul era pus din nou în camera respectivă. Așa că slujba de înmormântare se poate desfășura mâine, fără probleme. Lucrurile au revenit la normalitate, o normalitate în care există doar durerea pentru cel decedat” a concluzionat Sorin Hognogi.

Acesta nu e primul caz de mobilizare a celor din Spermezeu. O altă familie, care și-a pierdut casa în urma unui incendiu, s-a mutat în casă nouă și mult mai frumoasă în doar 3 luni de zile.

Imaginile de mai jos vorbesc de la sine despre mobilizarea localnicilor din Spermezeu:

 

[arve url=”https://www.facebook.com/hognogi.sorin/videos/2644079492310906/” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...