17.7 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

FOTO/VIDEO: Incendiu la Năsăud! Flăcările au ajuns la pădure!

Un incendiu de vegetație, în Năsăud, amenință și pădurea. Focul a ajuns deja la marginea acesteia. Pompierii și voluntarii încearcă să stopeze înaintarea flăcărilor.

Un apel la 112 aunța un incendiu în cartierul Lușca din Năsăud. Se pare că un foc aprins pentru a arde vegetația uscată a scăpat de sub control. Flăcările au ajuns deja la pădure.

Au fost direcționați pompierii militari năsăudeni și SVSU Năsăud.

UPDATE

Focul s-a extins rapid, arzând suprafețe însemnate de pădure.

Până unde poate ajunge inconștiența unora! 

Vă rog fiți responsabili, prin incendiile de vegetație vă puteți pune viața dumneavoastră și a altor persoane în pericol!” a fost mesajul transmis de primarul orașului Năsăud, Dorin Vlașin.

Se pare că mai multe persoane au aprins vegetație uscată și au plecat, deși focul încă ardea. Vântul l-a purtat spre pădure.

În ultimele 24 de ore, în intervalul 22.03.2021, ora 08.00 – 23.03.2022, ora 08.00, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bistrița” al județului Bistrița – Năsăud au intervenit pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 30 de evenimente și acțiuni specifice, după cum urmează:

17 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

nouă incendii de vegetație uscată lichidate de efective ale pompierilor militari, respectiv 13 incendii de vegetație uscată lichidate de formațiunile de pompieri voluntari;

– un incendiu extins la o casă nelocuită;

– asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier;

– două misiuni de sprijinire a echipajelor Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița – Năsăud;

În ultimele 24 de ore, echipaje specializate de pompierii militari din cadrul ISU Bistrița – Năsăud au intervenit în zona de competență la nouă incendii de vegetație uscată.

Incendiile au fost semnalate pe raza localităților Livezile, Unirea (5 ha și 2000 mp plantație mure), Bistrița (3 ha), Bistrița-Bârgăului, Slătinița (5000 mp), Pinticu, Braniștea (3800 mp), Năsăud (80.000 mp,  20000 mp și 5000 mp), Monor, Tăure, Budacu de Sus, Vița, Lușca (32000 mp), Cepari, Josenii Bârgăului (30.000 mp). Majoritatea incendiile au fost lichidate cu dificultate, manifestându-se în zone greu accesibile și alimentate de curenții de aer (vânt puternic).

Alte cel puțin 13 incendii au fost lichidate, în aceleași condiții, de către Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din județul Bistrița – Năsăud. Eforturile pompierilor militari si voluntari au fost sprijinite de reprezentanții ocoalelor silvice, mai ales în zona orașului Năsăud, unde incendiile de vegetație s-au extins la fondurile forestiere, iar intervențiile s-au desfășurat inclusiv pe timp de noapte.

 

Nu mai puțin de 13 incendii de vegetație în ultimele două zile în județ

Pompierii s-au luptat cu 25 de incendii de vegetație în ultimele două zile FOTO

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...