12.4 C
Bistrița
duminică, septembrie 25, 2022

Ceacanăului îi plac onorurile și leafa de senator, nu și munca

De la orezul cu pui de la cantina Parlamentului, probabil stropit cu niște sake japonez, senatorului nostru mai prezent în tribunale decât în viața publică, i s-a cam acrit de slujba care îl salva de la lins blide-n bufetul fostului său job meritat de milițian dă CeJeu. Ați ghicit.

E chiar el, ilustrul, inegalabilul, aproape incomensurabilul Ceacanău. De la el lăcrimează vinul, din vina lui ninge-n luna mai. Scos din pălărie ca un iepure șugubăț, hop-țop, trage chiulu’ și de la băncuța senatorială. Că lui munca nu i-a plăcut niciodată, el e mai tare la dat din clanță și debitat prostii/secundă.

Domnul inginer, navigator, marinar, electronist, grafician în cărămidă și tehnician de piulițe cică nu prea dă la Senat împreună cu ai săi colegi care se trag din același arbore liberal și acu fac nimic în Forța Dreptei.

Bine, bine, așchia nu sare departe de trunchi, dar, iată, ei reușesc să sară de la locul de muncă direct în canapea, cu telecomanda în mână, buricul pe afară și o bere transpirată pe mâner.

Fost șomer cu actele în regulă, cel puțin cele de șomaj, Ceacanăul va fi penalizat cu 1% din indemnizație pentru fiecare absență. Și are absențe, că el nu s-a dus la Senat să muncească, ci să facă… burta mare pe la bufet.

S-a supărat pe chiulangii doamna Gorghiu, diriginta clasei de incompe… Scuzați, acum nu mai avem voie să jignim, că ne bagă la bulău. Așa că scriem invers, pentru cunoscători: iulutas iitșorp.

Păi ce-am făcut, maestre? Unde e curajul? Unde e mândria de a fi român care muncește și nu altundeva decât în Parlamentul României, ca tot șomerul? Ne-am oprit din vomitat abjecții, gata, nu mai e nimeni Ciacanău? Nuclearele ce face? Le-ați lăsat în plata Domnului?

Te înțelegem, domnu’ inginer. E greu la butoane, acolo, și când se strică și alea, ne ia mama dracului până le reparați voi, ăștia de vă pricepeți de minune la chestii deăstea. Hai, pe loc repaus, sergent. Permisie nu primești, că ți-ai cam luat singur. Sperăm că nici bani. Și așa ție îți trebuia gloria, șomer ai mai fost…

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Ăsta se certa și se reclama cu Moldovan, aruncau cu rahat unul în altul, iar acum sunt din aceeași alianță politică, care conduce țara direct spre groapa de gunoi a istoriei.

  2. Nițel haz avem ?
    Că-i cam searbădă ”creația” și pare inspirată din alte scrieri.
    Ori suntem originali, ori nu mai suntem !
    Ori omul nu consumă publicitate câtă am vrea noi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO VEZI cum poți să îți decorezi casa la super prețuri! La Wow INTERIORS și Alpha Home Outlet prețurile au intrat la apă

Dacă te tentează să îți redecorezi casa toamna aceasta și nu mai ai răbdare să profiți...

Surprizele toamnei la Maison du Claire: Cartofi loaded cu piept de pui, foccacia cu șnițel de pui și livrare gratuită

La Maison du Claire nu vă lasă la greu atunci când vă e foame nici la...

Reconstrucția unei case vechi sau construirea unei clădiri noi? În ce merită mai mult să investiți?

România este printre țările care are un procent considerabil de proprietari, multe dintre proprietăți fiind construite...