18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

FOTO/VIDEO: Incendiu violent la Sântioana! Flăcările s-au extins la mai multe gospodării

În urmă cu puțin timp a izbucnit un incendiu puternic la o gospodărie din Sântioana. Flăcările s-au extins la 4 gospodării, din cauza vântului.

Incendiul a cuprins o gospodărie din localitata Sântioana, comuna Mărișelu. Din primele informații rezultă faptul că există posibilitatea de extindere la gospodăriile învecinate. Nu sunt anunțate victime.

La fața locului intervin pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Bistrița și pompierii voluntari de la SVSU Mărișelu, Șieuț și Sebiș.

Focul este ”alimentat” de vântul care bate, așa că riscul de extindere și la alte imobile e și mai mare. Flăcările și fumul se văd de la kilometri distanță.

UPDATE:

„În momentul în care pompierii militari au ajuns la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat, extins sub acțiunea vântului puternic la patru gospodării învecinate. Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Mărișelu au asigurat prima intervenție, pentru a limita extinderea pe suprafețe mai întinse.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime surprinse de incendiu, în schimb, șase persoane au suferit atacuri de panică și au primit asistență medicală de la echipajele SMURD și ale Serviciului de Ambulanță Județean alocate la caz. Dintre acestea, în bărbat a fost transportat la spital de către un echipaj SAJ BN.

Trebuie subliniată mobilizarea generală a localnicilor care, sub coordonarea comandantului intervenției, au sprijinit consistent eforturile echipajelor specializate alocate la locul solicitării. Chiar dacă intervenția a fost una riscantă, mai multe butelii depozitate în anexele gospodărești cuprinse de flăcări au explodat, o parte dintre acestea au fost evacuate după ce au fost răcite în prealabil.

La o primă estimare, suprafața totală desfășurată afectată de incendiu este peste 1000 mp, cumulată la cele patru gospodării (case de locuit, anexe, grajduri, adăposturi pentru animale, fânare etc). Focarele răsfirate au fost localizate după aproximativ o oră, iar de atunci se lucrează pentru lichidarea tuturor focarelor și îndepărtarea elementelor de construcție care prezintă riscul prăbușirii.

Au fost alocate succesiv următoarele resurse: șase autospeciale de intervenție din cadrul ISU Bistrița – Năsăud, cu trei ofițeri și 20 de subofițeri, respectiv cinci echipaje de stingere ale pompierilor voluntari SVSU Mărișelu (1), SVSU Șieut (2), SVSU Șieu (1), SVSU Monor (1).”, informează ISU Bistrița.

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...