-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

FOTO/VIDEO: Intervenție dificilă a pompierilor, în Nepos! Exista posibilitatea ca flăcările să cuprindă un rezervor cu 5.000 litri motorină

Un apel la 112 anunța un incendiu la o hală din Nepos. Focul s-a extins rapid, așa că pompierii au avut de intervenit prompt și cu mai multe echipaje. Intervenția a fost îngreunată și de faptul că în hala alăturată se afla un rezervor cu 5.000 litri motorină.

Pompierii au fost solicitați azi-noapte la un incendiu în localitatea Nepos.

În jurul orei 01.35, dispeceratul integrat I.S.U. SAJ – Bistrița – Năsăud a fost informat, prin numărul unic de urgență 112, despre faptul că pe raza localității Nepos a izbunit un incendiu la o hală de materiale electrice. Conform primelor informații ajunse în urma apelurilor pe numărul unic de urgență, incendiul era deja în faza de ardere generalizată la nivelul acoperișului și, din fericire, nu erau persoane surprinse în interior” explică reprezentanții ISU BN.

Cinci echipaje ale pompierilor năsăudeni, cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, autospeciala de intervenție la înălțime și un echipaj de prim ajutor SMURD, precum și autospeciala de primă intervenție și comandă din cadrul subunității năsăudene, alături de pompierii voluntari din cadrul SVSU Feldru, cu un echipaj care încadrează o autospecială de stingere, au fost direcționate la locul solicitării.

În momentul sosirii la locul intervenției, incendiul se manifesta generalizat la hala de depozitare instalații festive în care erau garate și cinci autoutilitare cu braț cu nacelă. Ardea acoperișul imobilului pe o suprafață de aproximativ 400 de m pătrați, aparatură de măsură și control, instalații festive de iluminat, un generator electric, pompa de la un rezervor cu motorină, în totalitate trei autoutilitare și celelalte două în procent de aproximativ 30 la sută” mai spun pompierii.

Datorită intervenției prompte și a numărului mare de echipaje direcționate, s-a reușit limitarea pagubelor și chiar evitarea unei nenorociri.

”Prin limitarea propagării incendiului la vecinătați, pompierii militari năsăudeni, pompierii voluntari din Feldru și personalul care își desfășoara activitatea în obiectivul respectiv au reușit protejarea celei de-a doua hale, ce se întinde pe o suprafață de 400 mp, situată în apropierea celei curpinse de flăcări, în care erau depozitate instalații festive de iluminat și un rezervor cu motorină de 5000 l, precum și biserica ortodoxă, dispensarul medical și o clădire ce aparține primăriei. Intervenția a avut un grad ridicat de dificultate, ținând cont de faptul că, în pararel cu operațiunile de localizare și lichidare a focarelor, a fost necesară protejarea continuă a rezervorului de combustibil, cu perdea de apă, pentru împiedicarea prooducerii unei deflagrații„ mai spun pompierii.

Intervenția s-a finalizat la ora 05.30, iar cauza probabilă a incendiului a fost un scurt circuit la instalația electrică a unei autoutilitare garate în hala cuprinsă de flăcări.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...