FOTO/VIDEO: Investiții de peste 40 milioane euro, la Năsăud. Proiectul la care primarul Mircea Romocea ține foarte mult

FOTO/VIDEO: Investiții de peste 40 milioane euro, la Năsăud. Proiectul la care primarul Mircea Romocea ține foarte mult

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Mircea Romocea, a vorbit despre proiectele aflate în derulare în Năsăud. Sunt investiții de peste 40 de milioane de euro care se vor pune în practică, a subliniat Mircea Romocea.

Mircea Romocea, primarul din Năsăud, a precizat că din bugetul local, s-a realizat în incinta stadionului orășenesc un parc de fitness. Valoarea proiectului s-a ridicat la aproximativ 220.000 lei, iar impactul asupra populației a fost deosebit.

Tot din bugetul local pe strada Miron Cristea s-a amenajat o parcare auto cu 62 de locuri. Aici au fost amenajate și spații verzi, alei pietonale, platforme și boxe metalice. Totul a costat 550.000 lei, parcarea fiind dată în folosință în 2016.

Acum două săptămâni s-au finalizat și lucrările la o altă parcăre, cu 104 locuri de parcare, cu boxe pentru lemn de foc, alei pietonale și spații verzi, în cartierul de blocuri. „Am prins în bugetul acestui an asfaltarea unei bune părți din căile pietonale și rutiere din cartierul de blocuri”, a mai precizat Mircea Romocea.

Proiecte cu finanțare din bani guvernamentali și o cofinanțare de 7-10%

În zona punții de la cartierului Lușca este aproape finalizat un pod rutier cu o bandă de circulație peste Someșul Mare. „Este vorba de o investiție de 700.000 euro. Lucrările sunt gata în proporție de 90%. Sper ca într-o lună de zile să devină și totul funcțional”, a afirmat Mircea Romocea.

S-au modernizat în Năsăud și străzile Horea, Eminescu, Valea Caselor și Găci. Este o investiție de 1.400.000 de euro, fonduri obținute prin PNDL.

De asemenea, primarul Mircea Romocea speră să obțină fondurile necesare unui proiect demarat acum 5 ani – Complexul sportiv multifuncțional și de agrement în zona numită Balta Liceului Silvic.

Vara trecută, cu sprijinul președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, am reușit să reasfaltăm principala arteră rutieră din oraș. „Investiția s-a făcut tot din fonduri guvernamentale. S-au reasfaltat atunci Bulevardul Grănicerilor și strada George Coșbuc, pe o lungime de aproape 4,5 kilometri. S-au creat, totodată, 650 de locuri de parcare care au fluidizat simțitor traficul în oraș”, a subliniat Mircea Romocea.

Investiții derulate cu fonduri europene, la Năsăud

Primarul din Năsăud s-a referit și la investițiile derulate cu fonduri europene. Prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, s-a reamenajat fântâna arteziană din parcul central al orașului. „Am constatat că a avut un impact pozitiv asupra populației. Am primit un feedback pozitiv.

De asemenea, s-au construit și două capele în cartierele Liviu Rebreanu și Lușca. Investiția s-a ridicat la 114.000 și 117.000 euro, cu o cofinanțare de aproape 25% din partea administrației locale”, a explicat Mircea Romocea.

S-a început totodată modernizarea drumurilor agricole din Năsăud. „Aici investiția va dura mai mult. Au fost și multe contestații. Sper ca până în toamnă să finalizăm și acest proiect. Avem speranța și intenția de a lega partea de intravilan de extravilanul orașului Năsăud… E vorba de Valea Caselor, Valea Podului, Avram Iancu, Găci, Valea Mintiului, Drumul Prislopului… Atunci când vom actualiza Planul Urbanistic General vrem să putem extinde intravilanul. Există tineri absolvenți de facultate care și-ar dori să revină în Năsăud și m-au întrebat dacă nu extindem intravilanul. Pentru că ar vrea să achiziționeze terenuri pentru case și nu numai…”, a confirmat Mircea Romocea.

5 milioane de euro pentru Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”

Alte 5 proiecte se derulează la Năsăud prin Programul Operațional Regional. Se reabilitează și se dotează clădirea Centrului de zi pentru persoane vârstnice și asistență medicală la domiciliu. 150 de persoane beneficiază de acest centru. Valoarea investiției se ridică la 650.000 euro.

Un alt proiect se referă la Creșterea eficienței energetice a Spitalului orășenesc „Dr George Trifon” din Năsăud – o investiție de 700.000 euro.

În atenția primăriei din Năsăud se află și anveloparea a nouă blocuri (investiție de 1.200.000 euro), dar, din păcate nu prea au fost agenți economici doritori – a mai explicat primarul Mircea Romocea.

Cu 5 milioane de euro va fi reabilitată, modernizată și dotată Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”. Proiectul se află în faza de precontractare.

Un alt proiect la care țin foarte mult se referă la creșterea mobilității urbane. Acesta cuprinde două etape: una legată de infrastructura rutieră. O altă etapă se referă la crearea unei unități de transport public. Toate aceste proiecte depășesc suma de 40 de milioane de euro. Cu una sau două excepții, s-au semnat contracte de finanțare, iar proiectele se vor pune în practică”, a conchis Mircea Romocea. Despre alte probleme administrative din Năsăud puteți afla urmărind întreaga emisiune, mai jos:

Decizie FINALĂ: Dosarul 10 August – ÎNCHIS! martie 2, 2021 - DIICOT a cerut redeschiderea dosarului ”10 August” în care erau condamnați șefii jandarmeriei. Tribunalul București a respins astăzi cererea, decizia fiind finală. Astfel, Șefii Jandarmeriei care au coordonat intervenția din Piața Victoriei scapă defenitiv de răspundere penală.
VIDEO – Senatorul Ioan Deneș: Actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu’ mic că acum noi suntem la putere” martie 2, 2021 - Senatorul Ioan Deneș consideră că actuala coaliție funcționează după principiul „Ciocu' mic că acum noi suntem la putere”:
Elena Udrea, condamnată la 8 ani de închisoare! Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte, condamnată și ea martie 2, 2021 - Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, și-a primit sentința finală. Cele șapte condamnări au fost contopite într-o sentință de 8 ani închisoare cu executare. EBA, fata fostului președinte, Traian Băsescu, a primit și ea cinci ani de închisoare cu executare.
SURSE: Firma de audit la care a renunțat Primăria Bistrița vrea scuze de la Turc și penalizări pentru întârzierea contractului martie 2, 2021 - Firma la care a apelat Primăria Bistrița pentru audit și la care ulterior a renunțat după ce primarul Ioan Turc a constatat că administratoarea acesteia este inculpată într-un dosar penal cere municipalității „să revină asupra deciziei” și să renunțe la rezilierea contractului. Surse Bistrițeanul.ro spun că administratoarea firmei ar vrea și penalizări pentru întârzierea contractului și chiar și scuze publice.
EXPLOZIE de cazuri COVID: 60 bistrițeni depistați pozitiv! Lazany: Valul 3 își arată colții! martie 2, 2021 - DSP BN raportează 60 de cazuri noi de COVID depistate în ultimele 24 de ore. „Avem 79 de pacienți deja pe secția COVID, din care 8 la ATI! Se pare că al treilea val își arată colții”, a declarat Gabriel Lazany, managerul SJUB.
COVID-ul nu l-a ocolit nici măcar pe Robert! Dar el, un învingător, ca-ntotdeauna! martie 2, 2021 - Robert Gira - copilul minune din Năsăud - demonstrează că e un luptător și un... învingător! COVID-ul nu l-a ocolit, dar a trecut cu bine și peste această experiență. Mai mult, face tot mai mulți pași - la propriu - spre o viață normală!
VIDEO: Bogdan Ivan Gruia – StartUp Nation pentru Studenți, un sprijin pentru tinerii care ar putea inova România martie 2, 2021 - Deputatul PSD BN Bogdan Ivan Gruia a comentat într-o intervenție în parlament faptul că în bugetul pe 2021 nu se regăsesc preocupările pentru tinerii și studenții din România. „Avem atât de mulți tineri deștepți care vor să crească România și nu au niciun sprijin din partea statului!”
Cum și-a dat seama arhitectul Andrei Popescu că se „operează” cu două PUG-uri la Primăria Bistrița martie 2, 2021 - Prezent aseară la Bistrițeanul Live, arhitectul Andrei Popescu a vorbit despre cum și-a dat seama că la Primăria Bistrița se ține cont de două PUG-uri, fiind eliberate certificate de urbanism în subzone funcționale care în PUG-ul oficial de pe site nu există.
SURPRIZĂ: Ioan Turc și-a luat al cincilea consilier! Fiica unui fost șef din SRI martie 2, 2021 - Prima zi de primăvara i-a adus primarului Ioan Turc încă un consilier personal, al cincilea. Este vorba despre Adeline-Cristina Cozma, care este și consilier local al comunei Rodna. Printre altele, Adeline-Cristina este și fiica lui Sorin Cozma, fostul șef al Direcției Generale de Prevenire și Combatere a Terorismului din cadrul SRI.
Aquabis: Lucrări de mentenanță, astăzi, în Cușma. Cum vor fi afectați localnicii martie 2, 2021 - Se vor efectua lucrări de mentenanță, astăzi, 2 martie 2021, în Cușma - anunță Aquabis. Cum vor fi afectați localnicii:
Rostul de dimineață: Prea multe măști… Prea puține chipuri. Multe alte surprize, în centrul Bistriței martie 2, 2021 - Prea multe măști, prea puține chipuri – dar cine vrea să simtă pe pielea lui cum anume se scrie liniștea, la Bistrița, musai să dea o raită prin centrul orașului. Aici vă așteaptă cuminți și însuflețite, colorate și haioase, spectaculoase sau pur și simplu călduroase – o mulțime de surprize.
Temperaturile de primăvară au pus lacătul pe Pârtia Cocoș martie 2, 2021 - Ieri, în prima zi de primăvară Pârtia Cocoș a declarat sezonul de iarnă închis. Nici sezonul acesta bistrițenii nu au avut ocazia să se bucure de pârtia de lângă Bistrița mai mult de 2-3 săptămâni.
Bistrița a depășit incidența de 1,5/1.000! Noi restricții, începând de mâine: martie 1, 2021 - Autoritățile județene anunță noi restricții în municipiul Bistrița. Asta după ce incidența cazurilor COVID a depășit 1,5/1.000 de locuitori.
ALTE Vremuri… Imagini de colecție cu prefectul județului, la vânătoare martie 1, 2021 - Câteva spectaculoase fotografii au făcut deliciul internauților, dar și al pasionaților de vânătoare, zilele trecute. Acestea îl înfățișează pe însuși prefectul județului, surprins alături de câțiva prieteni și colegi – la o partidă de vânătoare:
Primele pubele îngropate au ajuns la Bistrița! martie 1, 2021 - Noua administrație a anunțat că va opta pentru pubele îngropate - subterane, de îndată ce actualul contract cu Supercom va expira. Astăzi s-a montat „prima mostră”, pe strada Petre Ispirescu.
Și-a agresat și furat clientul! Taximetristul, reținut! martie 1, 2021 - Un taximetrist va ajunge azi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Acesta și-ar fi agresat și furat un client.
Au prădat șapte case nelocuite! Au primit o luna de zile repaus: în arest sau la domiciliu! martie 1, 2021 - Patru tineri au prădat, luna trecută, mai multe case nelocuite din Bistrița. Pagubele au ajuns la peste 60.000 de lei. Aceștia au ajuns în fața instanței, trei primind arestare preventivă, iar unul - arest la domiciliu.
FOTO/VIDEO – Eroii care au făcut istorie! Inedită expoziție de benzi desenate, pe pietonal martie 1, 2021 - Eroii care au făcut istorie pot fi admirați, de acum, și la Bistrița, într-o inedită expoziție de benzi desenate, amplasată în aer liber, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Este vorba despre o impresionantă lecție de istorie și civilizație - prezentată cât se poate de amuzant și atractiv: 27 benzi desenate originale, care cuprind în total 111 planșe realizate de 26 de autori.
FOTO/VIDEO: ”Mărțișoare” trimise de cei de pe Valea Bârgăului, pe râul Bistrița martie 1, 2021 - Cadoul de primăvară pentru locuitorii din Unirea și Bistrița sunt ”mărțișoarele” care vin pe apă. ”Ar trebui felicitați locuitorii din Livezile și Valea Bârgăului” a spus un bistrițean care a surprins imaginile.
Se caută șoferi de autobuz și de TIR! NOI locuri de muncă, disponibile la Transmixt, Leoni, Delice Pan și mulți alții martie 1, 2021 - Se caută șoferi de TIR și de autobuz, mecanic întreținere și reparații, ingineri Calitate, programator IT, consilier vânzări, dar și brutari, patiseri, contabil sau muncitori! Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROTIR Spedition, Leoni, Transmixt, Aquabis, Delice Pan și IMP România. Oferta completă – mai jos:
FOTO/VIDEO – Strada Tărpiului, ca după război: Dumneavoastră, domnule Turc, vă bateți joc de noi! martie 1, 2021 - Strada Tărpiului din municipiu arată ca după bombardament. Cei ce au afaceri în zonă plâng după fosta administrație, care măcar mai arunca pietriș. „Dumneavoastră, domnule Turc, vă bateți joc de noi!”, au spus aceștia revoltați.
Un an de YOLO STUDIO! Să nu uitați veselia și bucuria care v-au unit! martie 1, 2021 - YOLO Studio, cel mai nou și modern studio de dans din Bistrița, aniversează astăzi un an de la înființare. O aniversare tristă, pentru că este primul an în care cel pe care toți copiii îl strigau “tata Uțu”, parte din sufletul acestui studio de dans, nu va fi prezent fizic... Dar, cu siguranță va rămâne în sufletele tuturor celor din familia Yolo, la fiecare aniversare! Zâmbetul, energia și încrederea insuflată copiilor de Ioan Teodor Lăpuște nu pot fi uitate!
VIDEO: Se pregătește o fabrică de lapte, în Leșu! „Ar putea aduce un plus de valoare în zonă” martie 1, 2021 - Invitat în studioul Bistrițeanul Live, primarul Sorin Avram din Leșu a vorbit, între altele, și despre bucatele tradiționale din zona sa. Edilul a făcut primele demersuri pentru a încuraja apariția unui mic abator, dar și a unei fabrici de lapte în zonă.
FOTO: Un cadou special, pentru Spitalul TBC de pe strada Ghinzii! martie 1, 2021 - Spitalul TBC de pe strada Ghinzii împlinește astăzi 131 de ani de la inaugurare, motiv pentru care se va alege și cu un cadou, după cum a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany:
Site-ul de un milion de lei al Primăriei Bistrița este gata. Parte din serviciile online, nefuncționale martie 1, 2021 - Noul site al Primăriei Bistrița este funcțional începând de astăzi. Acesta este parte a unui proiect pe fonduri europene, în valoare de peste un milion de lei. Include și mai multe servicii online, care să te  scutească de un drum la Primărie și să ajute să îți rezolvi problemele cu câteva click-uri. Parte din ele, însă, sunt nefuncționale.
Aquabis: Cinci localități din Bistrița-Năsăud, fără apă potabilă astăzi martie 1, 2021 - Cinci localități din Bistrița-Năsăud rămân fără apă potabilă astăzi, 1 martie 2021, pentru câteva ore - anunță Aquabis.
Centrele de vaccinare de la Năsăud și Prundu Bârgăului și-au epuizat locurile deja. UNDE vă mai puteți vaccina: martie 1, 2021 - Începând de astăzi, bistrițenii care se încadrează în etapa a doua se vor putea vaccina și la Năsăud și la Prundu Bârgăului, unde s-au deschis două noi centre. Locurile sunt deja epuizate, până în 21 martie. Un singur centru de vaccinare din județ mai are locuri libere.
FOTO – Șintereag: S-a oprit într-un cap de pod, pe contrasens februarie 28, 2021 - Un accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp la intrarea în localitatea Șintereag, dinspre Beclean. O mașină s-a oprit în capul de pod ...pe contrasens.
VIDEO – Bogdan Ivan: Din Zagra până-n București, toți o să știe cum se schimbă directorii de școli februarie 28, 2021 - Nemulțumirile legate de schimbarea directorilor de școli nu s-au încheiat. În cadrul unei conferințe de presă, deputatul social democrat, Bogdan Ivan, a explicat că există un draft de modificare a Legii Învățământului. Se dorește o metodă generală de schimbare a directorilor de școli, care să mulțumească și administrațiile și părinții. „Din Zagra până-n București, toți vor ști cum se schimbă directorii de școli”, a declarat Bogdan Ivan.
Ai permis de conducere din Marea Britanie? AFLĂ cum îl poți schimba: februarie 28, 2021 - Bistrițenii care au permis de conducere eliberat de autoritățile din Marea Britanie și Irlanda de Nord au posibilitatea să-l schimbe cu unul românesc. Instituția prefectului a emis lista cu pașii ce trebuie urmați în astfel de situație: