7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

FOTO/VIDEO – Maieru, în șantier! „E nevoie de aceste trotuare ca de aer și pâine”

Invitat la emisiunea Direct în Problemă, moderată de Iulia Stupinean la Bistrițeanul.ro, primarul Vasile Borș din Maieru a vorbit despre lucrările care se execută în aceste zile, în localitatea pe care o administrează.

Doar 40% din proiectele finanțate de Uniunea Europeană, Guvernul României sau alte surse de finanțare sunt derulate. 60% dintre ele se vor derula în acest an și poate vor continua în anul viitor”, a precizat Vasile Borș.

Vasile Borș a mai precizat că „în momentul în care un primar reușește să depună studiile de fezabilitate, cererile de finanțare și toate celelalte documente necesare, semnează contractul – iar apoi reușește să facă și achiziția pentru constructor, împreună cu echipa din jurul lui, practic peste 80% din treaba primarului este terminată. După aceea încep constructorii, diriginții de șantier, proiectanții, Inspecția în construcții care supervizează orice document. Primarul are datoria să meargă din când în când în șantier să vadă dacă lucrările se efectuează bine…”

În Maieru se derulează, în aceste zile, trei contracte pentru asfaltări de drumuri. În afara celor pentru drumuri forestiere.

Lucrăm, la ora la actuală, la cel mai vechi contract semnat prin PNDL. Aici mai sunt de executat aproximativ 2,5 kilometri de asfaltat. Pregătim șanțuri și diguri de sprijin. Apoi vom veni în cel mai scurt timp și cu asfaltul, pentru a-i scoate pe oameni din noroi”, a mai spus Vasile Borș. 

Se lucrează, totodată, la două proiecte pe drumuri forestiere. Urmează să fie puse la punct și trotuarele: „Până la sfârșitul lunii mai mi-aș dori să finalizăm trotuarele… Sunt foarte importante. Este nevoie de aceste trotuare ca de aer și pâine, pentru că suntem o localitate cu mulți copii și localnici”– a mărturisit Vasile Borș.

Alte detalii despre proiectele din Maieru puteți descoperi urmărind întreaga emisiune, mai jos: 

[arve url=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fbistriteanul.ro%2Fvideos%2F897820150652347%2F&show_text=0&width=560″ /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...