13.4 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

FOTO/VIDEO – Nepoți „de împrumut”. Cum reușesc niște copii de liceu să le ofere o viață socială bătrâneilor singuri

30 de elevi de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” și Liceul Teoretic Sanitar își vor petrece vara ajutând tot atâția bătrâni din Bistrița să aibă o viață socială. Programul, care include excursii, concursuri de gătit și ieșiri în parc, a debutat ieri cu un spectacol special pentru bătrâneii singuri.

Ieri, zeci de bătrânei din Bistrița au umplut Sinagoga pentru a urmări un spectacol dedicat chiar lor. Acesta a inclus muzică, dans și teatru, puse în scenă de mai mulți elevi ai Liceului de Muzică „Tudor Jarda”: Livia Rostaș, Eduard Dragu Sălăgean, Alexadru Grecu, Cosmina Costin, ai Școlii Populare de Artă: Nicolae Ivan, Bogdan Bortă, ai Clubului de Dans Sportiv Floris : Patricia Adam și Iulian Lutaniuc și trupa de teatru Corint.

Proiectul se numește „Tineri voluntari pentru bunici solitari”, în spatele lui aflându-se cluburile Lions și Leo. Tinerii au identificat 30 de bunici singuri, care nu au niciun ajutor din partea copiilor și cunoscuților și tot atâția elevi cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani, care le vor oferi o viață socială bogată în perioada de vară.

„Vrem să integrăm tinerii în viața vârstnicilor singuri, să vadă cum ajung ei să se descurce la o vârstă înaintată, să dezvoltăm spiritul civic al tinerilor. Proiectul include și cursuri în care o să învățăm cum să ne comportăm cu ei și cum să se comporte ei cu noi, cursuri de prim ajutor, concursuri de gătit, ieșiri în parc și în pădurea Schullerwald, excursie la Piatra Fântânele”, explică Alexandra Oltean, președinta clubului Leo Bistrița.

[arve url=”https://youtu.be/LyEG8siVWFY” /]

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.

8 ani cu MAC GSM la Bistrița! Clienții săptămânii primesc o cafea la Copacul de Cafea

MAC GSM, unul dintre cele mai căutate magazine de accesorii pentru telefoane din Bistrița, împlinește astăzi...