20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

FOTO/VIDEO: O casă PENTRU copii, pentru copiii cu dizabilități, se ridică la doi pași de Bistrița

O nouă casă de tip familial se ridică la doi pași de municipiul Bistrița. O casă PENTRU copii, pentru copiii cu dizabilități. Un bine făcut pentru „cei mai neînsemnați dintre noi”, cu sprijinul HHC, Consiliului Județean, Rombat și JYSK. „Mai avem în plan încă două case de acest tip, și TOȚI copiii din centrele de plasament vor fi astfel integrați în case de tip familial”, au explicat reprezentanți DGASPC BN.

UN proiect care se derulează deja de câțiva ani în județul nostru are ca scop scoaterea copiiilor din centrele de plasament și plasarea loc în case de tip familial.

Este a șasea casă pe care o construim. Mai avem două de făcut și astfel închidem toate centrele de plasament. Iar copiii ajung astfel în alt tip de case, case PENTRU copii, sintagmă cu care va trebui să ne obișnuim. Nu mai sunt case DE copii. Sunt case PENTRU copii, case de tip familial”, a explicat Crina Andreica, directorul adjunct al DGASPC BN.,

De 20 de ani oferim case copiilor, prin proiecte și parteneriate cu sponsori și autorități. La Bistrița Năsăud avem deja cinci construite, aceasta e a șasea și sperăm să mai colaborăm”, au declarat și reprezentanții Hope an Homes for Children.

Noi am susținut construirea acestei case, și proiectul de mutare al copiilor din centrele de plasament în acest tip de case. Susținem activitatea DGASPC, și nu e un lucru ușor ce fac ei. Nu e doar un proiect de mutare a copiilor, ci tot ceea ce ține de acest proces, un proces lung, de ani de zile. Dar sperăm în doi- trei ani să putem să închidem toate centrele de plasament și să avem doar case de tip familial”, a subliniat și Radu Moldovan.

Vreau să vă explic de ce Rombat s-a alăturat acestui proiect. Am luat exemplul Domnului Iisus. Când El spune- Am fost bolnav, și ați trecut pe la Mine, în temniță și M-ați vizitat (…), neprihăniții de pe lângă El L-au întrebat: Doamne, dar când Te-am văzut noi așa? Și El le-a răspuns: Când ați făcut aceste lucruri celor mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.- Ei bine, de aceea Rombat s-a alăturat acestui proiect. Pentru că Domnul Iisus îi numește frați pe cei mai neînsemnați dintre noi, deci chiar și pe acești copii cu dizabilități” a explicat Nelu Repede, directorul Rombat.

Construcția ar trebui să poată fi inaugurată în primăvara anului 2021 și va deveni ”acasă” pentru 12 copii cu dizabilități, din Centrul de Plasament Bistrița.

Toți cei 12 beneficiari sunt copii cu dizabilități. Tocmai de aceea și construcția este adaptată nevoilor lor. Vor fi asistenți maternali, psihologi, care se vor ocupa de ei. Vor face o parte din tratamente și proceduri și la Centrul de pe Toamnei”, a explicat Crina Andreica.

Cel mai emoționant moment al prezentării casei de tip familial care se ridică la Unirea, strada Slătiniței nr 1E, a fost „scrierea” numelor celor ce au pus umărul la realizarea casei, dar și a celor 12 beneficiari, pe unul din pereții casei.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!