0.6 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

FOTO/VIDEO – Porcii cu păr creț, crescuți la doi pași de Bistrița, l-au impresionat pe ministrul Agriculturii

Petre Daea, ministrul Agriculturii a ajuns cu caravana „Alege oaia” în Bistrița. Înainte să deschidă târgul și expoziția din centrul orașului, acesta a vizitat mai multe ferme, câteva solarii, o cramă și o fabrică de confecții unde se produc saltele din lână. Ce l-a impresionat:

În timp ce în centrul orașului avea loc o desfășurare de forțe pentru a pune în scenă caravana Ministerului Agriculturii „Alege oaia”, ministrul Petre Daea se plimba prin județ, în vizită la mai multe ferme, câteva solarii, o plantație de viță de vie cu vin și o fabrică de confecții.

Prima oprire a fost la ferma de porci mangalița a agronomului Octavian Harșianu. Acesta a cumpărat o veche fermă nefolosită lângă fabrica Leoni, unde a pus pe picioare o fermă de porci fără colesterol.

[arve url=”https://youtu.be/JjG3B6Peg0g” /]

„Este un om de o vârstă apreciabilă, un om deosebit, un suflet de român formidabil și o minte sclipitoare, care iată ce poate face într-un loc apropiat de case”, a precizat Petre Daea, referindu-se la Octavian Harșianu, care la 80 de ani a pus pe picioare o fermă de porci mangalița.

Porcii de mangalița, care „se îngrijesc singuri” l-au impresionat pe ministru, care a precizat că ar vrea să vadă astfel de ferme peste tot în țară.

Petre Daea a vizitat și solariile din Sigmir, incluse în programul „tomata” a Ministerului Agriculturii. A urmat o fermă de ovine de la Blăjenii de Jos și plantația cu vie de la Dumitra, ambele ale lui Octavian Harșianu.

Ultima oprire a fost la fabrica Netex, care realizează saltele din lână de oaie prelucrată. La ora 14:00, Ministrul Petre Daea a poposit în centrul orașului, unde a deschis caravana „Alege Oaia”.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...