25.9 C
Bistrița
duminică, iunie 26, 2022

FOTO/VIDEO – Porcii cu păr creț, crescuți la doi pași de Bistrița, l-au impresionat pe ministrul Agriculturii

Petre Daea, ministrul Agriculturii a ajuns cu caravana „Alege oaia” în Bistrița. Înainte să deschidă târgul și expoziția din centrul orașului, acesta a vizitat mai multe ferme, câteva solarii, o cramă și o fabrică de confecții unde se produc saltele din lână. Ce l-a impresionat:

În timp ce în centrul orașului avea loc o desfășurare de forțe pentru a pune în scenă caravana Ministerului Agriculturii „Alege oaia”, ministrul Petre Daea se plimba prin județ, în vizită la mai multe ferme, câteva solarii, o plantație de viță de vie cu vin și o fabrică de confecții.

Prima oprire a fost la ferma de porci mangalița a agronomului Octavian Harșianu. Acesta a cumpărat o veche fermă nefolosită lângă fabrica Leoni, unde a pus pe picioare o fermă de porci fără colesterol.

[arve url=”https://youtu.be/JjG3B6Peg0g” /]

„Este un om de o vârstă apreciabilă, un om deosebit, un suflet de român formidabil și o minte sclipitoare, care iată ce poate face într-un loc apropiat de case”, a precizat Petre Daea, referindu-se la Octavian Harșianu, care la 80 de ani a pus pe picioare o fermă de porci mangalița.

Porcii de mangalița, care „se îngrijesc singuri” l-au impresionat pe ministru, care a precizat că ar vrea să vadă astfel de ferme peste tot în țară.

Petre Daea a vizitat și solariile din Sigmir, incluse în programul „tomata” a Ministerului Agriculturii. A urmat o fermă de ovine de la Blăjenii de Jos și plantația cu vie de la Dumitra, ambele ale lui Octavian Harșianu.

Ultima oprire a fost la fabrica Netex, care realizează saltele din lână de oaie prelucrată. La ora 14:00, Ministrul Petre Daea a poposit în centrul orașului, unde a deschis caravana „Alege Oaia”.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...