15.7 C
Bistrița
joi, iunie 13, 2024

VIDEO: 1.000 de euro – Marele Premiu la Concursul național „Sigismund Toduță” care a debutat azi la Bistrița!

Aproape 140 de elevi din întreaga țară se străduiesc, în aceste momente, să câștige marele premiu de 1.000 de euro pus la bătaie de organizatorii Concursului național de interpretare a muzicii românești „Sigismund Toduță”, care a debutat azi-dimineață, la Palatul Culturii din Bistrița.

Pentru prima oară, în cele 35 de ediții ale concursului, valoarea marelui premiu este una substanțială (1.000 de euro), și tot pentru prima oară în istoria competiției – organizatorii au decis ca elevii din învățământul de masă (homeschooling, licee pedagogice, școli gimnaziale sau licee teoretice) să poată participa într-o secțiune distinctă, separat de elevii care învață în liceele de specialitate.

Dacă marele premiu este oferit de Primăriua Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”, premiile I, II și III vor fi sponsorizate de Asociația de Prietenie Româno-Germană. „Mulțumim pentru sprijinul constant acordat de Asociația de Prietenie Româno-Germană. Domnul Manfred Dachner, domnul Ștefan Guzu și domnul Liviu Olariu, astăzi reprezentantul asociației, au considerat de fiecare datp că elevii Liceului de Muzică din Bistrița și din țară merită recompensați pentru orele de studiu individual pe care le fac săptămânal…”, au precizat organizatorii, în deschiderea competiției.

[arve url=”https://youtu.be/9IM_UBxbwT4″ /]

Din juriul concursului fac parte profesori de muzică, conf. univ. doctori de la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj sau specialiști de la Colegiul Național „George Enescu” din București.

Deschiderea oficială a Concursului național de interpretare a muzicii românești „Sigismund Toduță” a avut loc în această dimineață, la Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” din oraș.
După câteva cuvinte de bun venit rostite de viceprimarul Gelu Muthi, Camelia Tabără, șeful Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud și Raluca Mărginean, directoarea Liceului de Muzică „Tudor Jarda” din Bistrița – au urmat tradiționalul recital susținut de câștigătorul Marelui Premiu în 2017 – Claudiu Emil Bozbiciu.

[arve url=”https://youtu.be/Dak9xcs8UQg” /]

Clara Marie Schade și Sannah Raemisch, elevi de la Școala Populară Kreismusikschule Kon.centus din Neubrandenburg, au fost de asemenea invitați să susțină un microrecital – ei fiind prezenți la Bistrița încă de marți, într-o delegație care a vizitat în aceste zile Liceul de muzică „Tudor Jarda” din Bistrița.

[arve url=”https://youtu.be/tblnt05JvPA” /]

Concursul a început la ora 10.30 și se desfășoară concomitent în patru locații – la Sinagoga Bistrița (secția pian), la Casa Sindicatelor (coarde), la Centrul Cultural Municipal (canto) și la Liceul de Muzică „Tudor Jarda” (suflători). Duminică, 13 mai, între orele 10.00 și 12.00 va avea loc festivitatea de premiere și Gala laureaților, evenimentul urmând să aibă loc la Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc”.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA:

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil: