17.1 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

FOTO/VIDEO – S-au aprins luminiţele! Bistriţa străluceşte feeric: Vin sărbătorile…!

​Ziua de sărbătoare în care românii l-au celebrat pe Sfântul Andrei s-a dovedit perfectă pentru aprinderea luminiţelor în centrul istoric: de acum pot să vină şi sărbătorile, căci Bistriţa a îmbrăcat haine luminoase şi străluceşte feeric… Pentru patinoar mai avem de aşteptat câteva zile.

Zeci de mii de luminiţe beculeţe s-au aprins ca la comandă, în tot centrul istoric al Bistriţei, dar şi pe arterele importante ale oraşului.

Ceremonia s-a desfăşurat în Piaţa Centrală, unde primarul Ovidiu Creţu alături de o fetiţă, a apăsat butonul magic care a dat start sărbătorilor de iarnă.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/-ohNQxAnoj4″ /]

În Piaţa Centrală bistriţenii sau turiştii care se rătăcesc prin zonă vor avea parte toată luna decembrie şi de un târg de Crăciun, dar şi recitaluri de colinde.

La tarabele frumos aranjate în jurul Bisericii Evanghelice găsiţi produse tradiţionale marca Produs în Bistriţa-Năsăud, obiecte şi ornamente de ceramică, specialităţi din carne, dulciuri de casă, turtă dulce, vin fiert, dar şi obiecte de îmbrăcăminte.

Deşi tot pentru astăzi a fost anunţată şi deschiderea patinoarului, în faţa Palatului Culturii, bistriţenii mai au de aşteptat dacă vor să se distreze plutind pe gheaţă. La patinoar lucrările sunt în toi, meşterii roboteau în această seară încercând să pornească instalaţia care îngheaţă apa, iar unul dintre ei a recunoscut că ar fi nevoie de încă 3, 4 zile pentru ca apa să și înghețe.

100% deschidem săptămâna viitoare! Mai sunt câteva mici ajustări de făcut, dar patinoarul va fi inaugurat cu un mic eveniment în cursul săptămânii viitoare. Vor fi și gustări, ceai și vin cald sau dulciuri de cumpărat de la o tarabă, în apropierea patinoarului. Prețul de intrare, cel mai probabil, va fi 15 lei, iar închirierea de patine – 10 lei. Bistrițenii vor putea patina pe serii, așa cum se întâmpla și la patinoarul din spatele spitalului, timp de o oră și jumătate”, a explicat pentru Bistrițeanul.ro managerul Bogdan Florea.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!