6.6 C
Bistrița
luni, martie 4, 2024

FOTO/VIDEO -Tricolorul a acaparat centrul istoric! Imagini spectaculoase de la ceremonia dedicată drapelului național

Parade militare, fanfară, ceremonii și slujbe de sfințire, toate pentru a arăta respect și recunoștință față de tot ceea ce înseamnă spirit românesc. Astăzi, autoritățile județene și Unitatea Militară Bistrița au marcat Ziua Drapelului Național, chiar în centrul istoric.

De la ora 10:00 a început Oficierea slujbei de sfințire a Drapelului Național al României la Biserica Protopopiatului Ortodox, care a durat până la ora 10:20. În cadrul acesteia au fost prezente autorități publice locale, reprezentanți SNAOPSN, reprezentanți ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere și veteranilor de război.

Mai apoi, începând cu ora 10:35 a avut loc Ceremonia publică de înălțare a drapelului României. După onorul militar și primirea Drapelului Național a avut loc binecuvântarea acestuia.

Nu în ultimul rând, autoritățile publice locale au sărutat stindardul înainte de înălțarea acestuia pe catarg. Concomitent cu toate acestea, a răsunat melodios imnul național în toată Piața Centrală, unde s-a desfășurat acțiunea.

Ovidiu Frenț, prefectul județului Bistrița-Năsăud, a transmis un mesaj din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan:

„Datoria fiecăruia dintre noi este să dăm conținut acestui simbol național prin faptele noastre. România a fost construită prin sacrificiile și unirea în voință a înaintașilor noștri acum o sută de ani și am convingerea că viitorul acestei țări se bazează pe stabilitate și înțelepciune.”

Flacăra roș-galbenă-albastră a fost înălțată pe cerul Bistriței cu emoții, intonare de imn, dar și cu respect și recunoștință față de ceea ce este acum istorie.

[arve url=”https://youtu.be/RBJi7Mw-Nt0″ /]

Marina Coroian

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM Automotive: Profită de ofertele de nerefuzat și schimbă la timp bateria!

Profită de ofertele* de nerefuzat şi schimbă la timp bateria! Îngrijirea mașinii tale Škoda este acum mai...

SERCAVER SRL, filială a grupului TLC France, angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic pentru întreținere și reparații

SC Sercaver SRL, cu sediul în localitatea Chiuza, jud. BN, Filială a grupului TLC France, cu peste 100 de ani de activitate în domeniul fabricării produselor de feronerie (lacăte, broaște, butuci pentru uși, etc) angajează Responsabil Calitate și Inginer / tehnician mecanic întreținere și reparații. 

FOTO: Noua colecție de primăvară a ajuns la Ora Magică Kids!

Primăvara a sosit mai repede la Ora Magică Kids aducând cu ea hăinuțe vesele și colorate....