9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

FOTO/VIDEO: Un moment de glorie pentru Paul Târziu – artistul care știe să picteze pur și simplu slava cerului

„Paul Târziu pictează pur și simplu slava cerului și ne arată că pictura devine contrast calitativ: linia, punctul sau grafismele din picturile sale indică mereu timpul, dar și o anume adâncă melancolie…”, a remarcat criticul Oliv Mircea ieri seară, la Galeria Arcade 24 – plină de admiratori și prieteni ai artistului, unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați profesori ai Liceului de arte „Corneliu Baba”.

Lucrurile nu se mai întâmplă ușor, lucrurile se întâmplă învăluit… Nu mai avem nevoie de lucruri simple, ci de atmosferă, de ambianță, de obiecte care se definesc unul pe altul”, a remarcat pictorul Marcel Lupșe, ieri seară, la Galeria Arcade 24, referindu-se la cuplul de artiști Paul Târziu și Andreea Gal – „singulari și unici în demersul lor de a lucra împreună”…

Galeria Arcade 24 a fost plină ieri seară, când unul dintre cei mai îndrăgiți și apreciați profesori ai Liceului de arte „Corneliu Baba”, pictorul Paul Târziu și-a vernisat expoziția personală care cuprinde aproape 50 de lucrări, în spatele cărora se ascund alte sute de încercări, până ca tânărul pictor să reușească să atingă acel sunet extraordinar al culorii – după cum a subliniat curatorul expoziției, criticul Oliv Mircea.

Paul Târziu pictează pur și simplu slava cerului și ne arată că pictura devine contrast calitativ. El știe un lucru pe care puțini artiști îl știu la vârsta lui: linia, punctul sau grafismele din picturile sale indică mereu timpul, dar și o anume adâncă melancolie…”, a mai spus Oliv Mircea, adăugând că această expoziție este un exercițiu strălucit de intertextualitate și un moment de glorie pentru Paul Târziu.

Există un artist contemporan, Julian Schnabel care îmi place foarte mult și care spunea că pictura are de-a face cu libertatea… Încerc și eu să fiu liber…”, a spus Paul Târziu, mulțumind tuturor pentru prezență.

Una dintre lucrări este chiar un poem scris de soția pictorului, Andreea Gal, care va completa vernisajul expoziției peste câteva zile, cu prezentarea unui volum de versuri intitulat Bad skin.

[arve url=”https://youtu.be/rK3HmIbshvg” /]

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...