7.6 C
Bistrița
sâmbătă, decembrie 10, 2022

FOTO/VIDEO: Un strop din magia Crăciunului, într-un concert special de jazz, din partea Betak

A fost o seară specială, învăluită în sonorități jazz,ieri, la Sinagoga din Bistrița. Cei de la Betak au oferit melomanilor din oraș un strop din magia Crăciunului: Un concert susținut de cvartetul Ana Mariei Galea.

„Aducem atmosfera de Crăciun cu un concert de jazz! Este cadoul nostru de Crăciun pentru toți cei care iubesc muzica bună!”, au anunțat cei de la Betak.

Concertul oferit de Betak este susținut de Cvartetul Anamaria Galea. Din formație fac parte Anamaria Galea (voce), Vaugh Roberts (Noua Zeelandă, trompetă), Daniel Csikos (pian) și Alex Mike (contrabas).

Ana Maria Galea nu se află pentru prima oară la Bistrița. Solista a mai concertat în orașul nostru în 2015 și în 2017, când a adus un omagiu regretatei Anca Parghel. 

Ana Maria Galea s-a născut la Galaţi. A absolvit Universitatea de Artă Teatrală din Tg. Mureş, secţia Actorie. A debutat în jazz în anul 2007, fiind apoi invitată să cânte la festivaluri şi alte evenimente de notorietate. Între acestea – „Noaptea Muzeelor”, Festivalul „Leonard”, „Vară de Jazz şi Poezie la Palatul Mogoşoaia”, „Live Acoustic” organizat de Centrul Ceh, Târgul de Carte „Vox Libri” – Deva.

Artista a avut prilejul să evolueze alături de Mat Maneri şi Lucian Ban în cadrul proiectului „Zilele Muzicale Târgumureşene” organizat de Filarmonica de Stat din Tg. Mureş.

Este una dintre vocalistele cu cea mai bogată activitate artistică, atât pe plan național cât și internațional. A avut nnumeroase apariții în cluburile de jazz din țară și străinătate, alături de muzicieni importanți ai scenei internaționale. Ana Maria Galea a concertat în „Sala de Muzică”  de la Castelul Peleș, la Biblioteca Națională a României, Palatele Brâncovenești , Gala UNITER , Festivalul „Jazz on The Rooftop”, Festivalul de Jazz de la Câpina, Festivalul TamTam , Jazz pentru Timșoara, Deva Jazz Festival, Festivalul Muzicii Europene de la Alger și alte evenimente de notorietate în calitate de lider de ansamblu sau de artist invitat.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...