-2 C
Bistrița
marți, ianuarie 18, 2022

FOTO/VIDEO: Ursul, tot mai prezent la doi pași de Bistrița: o familie de pe Valea Ghinzii a rămas fără păsări și s-a trezit cu adăposturile distruse

Gospodăria unei familii situate pe strada Paltinului din municipiul Bistrița a fost atacată noaptea trecută de urs. Pagubele sunt însemnate. Au fost distruse adăposturile pentru păsări, iar omul a rămas fără trei curci și treizeci de pui.

Pericolul este din ce în ce mai aproape pentru oamenii care locuiesc în zonele apropiate de pădurile care împrejmuiesc municipiul Bistrița. În ultima vreme apariția urșilor în gospodării este tot mai frecventă. Oamenii sunt speriați și cer autorităților să facă ceva.

Potrivit directorului adjunct al Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, Ioan Cătălin Păun, singura apărare a oamenilor ar putea fi împrejmuirea gospodăriilor cu gard electric.

În situația înregistrării de pagube produse de animalele sălbatice, cetățenii trebuie să se adreseze primăriei. Asta îndeamnă Garda Forestieră și Direcția pentru Agricultură.

În maxim 48 de ore de la sesizarea cetățeanului se întrunește comisia de evaluare a pagubelor. Aceasta întocmește un raport pe care îl înaintează către ministere. Pe baza rapoartelor, cetățenii afectați vor primi despăgubiri.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița:

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil, Leoni și BistriVET

Se fac angajări la Transmixt Bistrița, Sanovil și IMP România (fosta fabrică Netex). Leoni are nevoie de 200 de muncitori, ingineri și magazioner. Locuri de muncă - disponibile și la Clinica Sanovil, BistriVET, Betak...

Anime-uri cu tema de jocuri de noroc pe care trebuie să le urmărești

Anime-ul este una dintre cele mai populare forme de divertisment și se estimează că 3,5% din...