13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

FOTO/VIDEO: Ursul, tot mai prezent la doi pași de Bistrița: o familie de pe Valea Ghinzii a rămas fără păsări și s-a trezit cu adăposturile distruse

Gospodăria unei familii situate pe strada Paltinului din municipiul Bistrița a fost atacată noaptea trecută de urs. Pagubele sunt însemnate. Au fost distruse adăposturile pentru păsări, iar omul a rămas fără trei curci și treizeci de pui.

Pericolul este din ce în ce mai aproape pentru oamenii care locuiesc în zonele apropiate de pădurile care împrejmuiesc municipiul Bistrița. În ultima vreme apariția urșilor în gospodării este tot mai frecventă. Oamenii sunt speriați și cer autorităților să facă ceva.

Potrivit directorului adjunct al Direcției pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, Ioan Cătălin Păun, singura apărare a oamenilor ar putea fi împrejmuirea gospodăriilor cu gard electric.

În situația înregistrării de pagube produse de animalele sălbatice, cetățenii trebuie să se adreseze primăriei. Asta îndeamnă Garda Forestieră și Direcția pentru Agricultură.

În maxim 48 de ore de la sesizarea cetățeanului se întrunește comisia de evaluare a pagubelor. Aceasta întocmește un raport pe care îl înaintează către ministere. Pe baza rapoartelor, cetățenii afectați vor primi despăgubiri.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...