20.8 C
Bistrița
luni, mai 16, 2022

EMOȚIONANT: Au ales să doneze organele celui drag pentru a salva TREI vieți!

Prima prelevare de organe din acest an a avut loc la Spitalul Județean de Urgență în weekend. O familie a ales să doneze organele celui drag pentru a asalva alte TREI vieți. Felicitări!

Zi grea și totodată EXTRAORDINAR de emoționantă, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

O familie greu încercată a ales să doneze organele celui drag pentru a salva ALTE TREI VIEȚI.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în seara zilei de 3 iulie, a avut loc prima prelevare de organe (ficat, rinichi) din acest an de la un pacient, aflat în moarte cerebrală. Familia acestuia a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 3 semeni.

Sincere condoleanţe! Totodată, mulţumiri şi profund respect familiei! A găsit puterea de a transforma propria durere într-o minune şi şansă nesperată pentru alţi oameni. Speranță pentru alte familii care suferă alături de rudele lor aflate pe listele de aşteptare.

De asemenea, apreciem efortul colectivului ATI şi de coordonare a SJUB care au făcut posibil să apară speranţa în sufletul altor 3 oameni. Mulțumim și pentru implicarea conducerii acestei unităţi sanitare în susţinerea Programului Naţional de Transplant” au scris cei de la ANT pe Facebook.

Trei organe, trei vieți salvate

Intervenţia de prelevare a organelor a fost realizată de echipa de prelevare a Institutului Clinic Fundeni, condusă de Dr. Vasile Lungu.
Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant ale Institutului Clinic Fundeni şi Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi. Astfel au fost salvați alţi trei români din ghearele suferinţei.
Astfel, un alt pacient aflat în stare critică, în vârstă de 56 de ani, a beneficiat de un transplant hepatic salvator. Transplantul a fost realizat de echipa chirurgicală condusă de Prof.Dr. Vlad Braşoveanu, cu sprijinul echipei ATI, coordonată de Dr. Alexandru Dincă.
Intervenția a avut loc în cadrul Centrului de Transplant Hepatic al IC Fundeni, condus de Prof.Dr. Irinel Popescu.
În acelaşi timp, în cadrul Centrului de Transplant Renal al Spitalului Clinic “Dr. C.I.Parhon” Iaşi, coordonat de Prof. Dr. Adrian Covic, alţi doi pacienţi, de 44 şi, respectiv 56 de ani, au primit şansa mult aşteptată pentru un transplant renal.
Cei doi pacienți au fost transplantați în cursul zilei de duminică. Sunt două persoane cu un statut viral hepatic pozitiv. Au fost aleși să primească acest transplant, de la un donator care avea la rândul lui aceeași problemă.
A fost o intervenție complicată, derulată în paralel în ambele săli de operație. Unul dintre cei doi pacienți este o persoană cu o vechime foarte mare în dializă. Vorbim de pacientul din Suceava, care are 18 ani de când face dializă.
Este o viață de om. Am putea spune că este o ultimă speranță de a reveni la o viață normală, după atâția ani pe dializă.
Și cel de-al doilea caz este unul foarte impresionant! Pacientul este un fost pompier. Un om care a sărit pentru alții să îi ajute atunci când a fost solicitat.
Uite că acum a beneficiat el de ajutorul unei familii. O familie care a acceptat să doneze pentru ca el să aibă o șansă la o nouă viață”, a declarat dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Doctor „C.I. Parhon” din Iași.
Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem. Nu are alt beneficiu în afară de gândul că, undeva, un om pe care nu-l cunoşti prinde putere şi trăieşte!
Respect şi recunoştinţă pentru munca tuturor echipelor medicale implicate în această luptă pentru viaţă. Mulțumim pentru profesionalismul şi dăruirea cu care aleg să-şi facă datoria în fiecare zi” au mai scris cei de la Agenția Națională de Transplant.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

CE faci cu cel mic în vacanța de vară? Îl duci la Ianiki: distracție, ateliere, explorare, excursii!

Vine vacanța de vară și acest lucru îngrozește părinții care NU au soluții cu cine să-și...

Bărbații cu stil din Cluj, îmbrăcați de doi bistrițeni, care se impun pe piața clujeană cu brandul exlusivist TORRES Cerimonia

Simion și Ramona Creța, care deja s-au impus pe piața bistrițeană a vestimentației de ocazie aduc...

Frasinul a semnat astăzi cel mai mare contract pentru reabilitarea unui drum județean din Sălaj, de peste 100 milioane lei

Compania bistrițeană Frasinul a semnat astăzi un contract de peste 100 milioane lei (23 de milioane...