13.8 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

FOTO – Zel în Vinerea Mare! Piatra din Piața Mică, „fixată” în prag de sărbători

În ziua în care toată lumea aleargă după bunătăți pentru masa de Paște, niște muncitori zeloși încercau pentru a nu știu câta oară să fixeze bucățile de piatră din Piața Mică ce nu vor să stea locului…

Dis-de-dimineață, în timp ce bistrițenii își făceau lista de cumpărături sau terminau curățenia generală prin case, mai mulți muncitori își vedeau de treabă în Piața Mică.

Pentru a nu știu câta oară, muncitorii se chinuiau, tocmai în Vinerea Mare, să „fixeze” piatra cubică în Piața Mică, unde lucrările de pavare au fost refăcute de nenumărate ori.

Lucrările fac parte dintr-un amplu proiect, „Regenerarea Urbană a Centrului Istoric al Bistriței”, care a început în anul 2014 și a fost finanțat din fonduri europene.

Valoarea totală a proiectului este de 44,9 milioane de lei, dintre care 98% reprezintă fonduri nerambursabile, iar 2% contribuția Primăriei Bistrița.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: