20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

FOTOREPORTAJ: Imagini superbe de la „picioarele lui Dumnezeu”

Zeci de turiști și-au luat ieri inima în dinți și au luat la pas traseul nu foarte ușor până în Vârful Bistricior. Au parcat mașinile la poalele pădurii, iar apoi au urcat până la 1.990 m altitudine, de unde au putut admira peisaje superbe.

Din Iași, Zalău sau Cluj-Napoca, turiștii vin în Munții Călimani, Vârful Bistricior (1990 m) pentru a admira peisajele superbe. Turiștii parcurg aproximativ o oră de la Bistrița la Colibița cu mașina, apoi parchează în satul Mița, la poalele pădurii, de unde începe traseul.

Chiar dacă traseul nu e cel mai simplu, merită pentru panoramele de poveste. Ieri temperatura a fost perfectă, iar cei care s-au aventurat pe munte au avut parte și o de porțiune cu zăpadă. Urcarea durează aproximativ 3-4 ore, iar cea mai dificilă parte este în apropierea vârfului. Situat la o oră de vârf, se află și refugiul Salvamont destinat turiștilor.

Drumeții numesc traseul până în Vârful Bistricior „picioarele lui Dumnezeu”, datorită peisajelor pe care le văd de la 1.990 m altitudine. Din Vârful Bistricior poți admira lacul Colibiţa, Pasul Tihuţa, Vârful Pietrosul sau „perla” Munţilor Bârgăului, Vârful Heniu.

FOTO: Alexandru Cosmin Ciobanu

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.