4.4 C
Bistrița
sâmbătă, noiembrie 27, 2021

FRUMOS: A găsit un portofel cu bani și acte și l-a dus oamenilor legii

Omenia și bunul simț încă nu au dispărut! Un bistrițean a găsit un portofel cu bani și acte în el. Primul gând a fost să-i găsească proprietrul, așa că a dus bunul găsit oamenilor legii. Proprietarul e acum bucuros.

A mers la cumpărături și putea să spună că ”l-a lovit norocul”. În căruciorul de la supermarchet a găsit un portmoneu, cu o sumă frumușică de bani și cu diferite documente.

Bistrițeanul a luat portofelul și l-a dus celor de la Poliția municipală. Proprietarul portmoneului s-a putut considera un om norocos.

Ionel-Lucian: un bistrițean de 32 de ani care nu a ezitat să ajute și care, aseară târziu, după ce a găsit un portofel cu bani și acte l-a adus la Poliție pentru a fi restituit proprietarului. Într-un cărucior pentru cumpărături, din parcarea unui supermarchet, bistrițeanul de 32 de ani a găsit un portofel în care se aflau mai multe carduri, documente, dar și suma de 2350 de lei. L-a dus la Poliția Municipiului Bistrița, iar polițiștii i-au mulțumit și l-au anunțat cu bucurie pe proprietar, un bistrițean de 74 de ani, că este un norocos. Îi mulțumim lui Ionel-Lucian și ne dorim să cunoaștem cât mai multe persoane care să acționeze exact ca el într-o situație similară!” se arată în buletinul de presă al IPJ BN.

Polițiștii recomandă însă:

  • Păstrați întotdeauna geanta sau poșeta astfel încât să aveți permanent contact vizual,  în partea din față a corpului și închisă.
  • Purtați  portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată în buzunarul din spate al pantalonilor, niciodată în căruciorul de cumpărături!
  • Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar, iar atunci când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
  • Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
  • Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Efectele crizei sanitare asupra sănătății mentale la nivel global

Efectele crizei sanitare: Află cât de afectată a fost starea mentală a populației la nivel mondial ca urmare a crizei sanitare. Statistici pentru diferite regiuni ale lumii.

Provocarea Roser House: Ce-ai zice de un Crăciun magic, înconjurat de zăpadă și gustări delicioase, într-un peisaj de vis?

Cine nu și-ar dori ca de Crăciun să fugă de agitația orașului și să se relaxeze...

Care sunt avantajele pariurilor online

Dacă îți place să urmărești transmisiunile sportive și ești la curent cu ce se întâmplă în diverse sporturi, ești persoana potrivită pentru un hobby plin de adrenalină. Pariurile sportive online îți pot aduce câștiguri frumoase!