22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

FRUMOS: Fostul Centru pentru Copii din Beclean, transformat în centru cazare pentru refugiați

Copiii din Centrele de Plasament au ajuns în case de tip familial. Fostul Centru din Beclean a fost transformat în loc de cazare pentru zeci de refugiați din Ucraina.

Ultimul Centru de Plasament pentru Copii – cel de la Beclean, s-a închis în urmă cu puțină vreme. Copiii din astfel de instituții au ajuns în Case de Tip Familial.

Clădirea fostului CPC Beclean nu a rămas „fără utilitate” mult timp. Odată cu izbucnirea războiului între Ucraina și Rusia, centrul a fost transformat pentru a răspunde nevoilor refugiaților.

Unitate și solidaritate din partea angajaților de la CAbR Beclean și CPV Nuseni, care la solicitarea conducerii DGASPC Bistrița-Năsăud, s-au prezentat voluntari la fostul CPC Beclean. Au aranjat în mai puțin de 8 ore un centru de primire pentru 60 de persoane, refugiații din Ucraina. 

Mulțumim pentru implicare și ajutorul acordat de către SC Laguna Airbus Instal SRL Beclean. Mulțumim tuturor prietenilor, Asociațiilor, Protopopiatului Beclean, care s-au oferit să ajute cu alimente, haine, dulciuri, etc”, scria Titi Costin, președintele Sindicatului Sanitas BN, pe Facebook, în 27 februarie.

Acesta a făcut un apel pentru ajutorare, astfel ca Centrul să aibă tot ce e necesar ca să poată primi refugiați. Iar lumea s-a mobilizat.

Odată cu amenajarea spațiului, era nevoie și de bunuri materiale, dar și hrană. Iar oamenii din zona Becleanului, și nu numai, NU au rămas indiferenți.

 • Colegii noștri de la CPV NUȘENI
 • cei de la CAbR BECLEAN, pe care îi numesc „adevărați voluntari”
 • o parte din angajații fostului CPC Beclean, gazda noastră ( câțiva bărbați), am continuat să amenajăm încă 60 locuri de cazare pentru refugiații din Ucraina.

În ajutorul nostru au venit oameni cu suflet mare din oraș și chiar din satele din jurul Becleanului:

 • Părintele Zinveli Claudiu
 • Părintele Dorian Brașai din Beclean, ca întotdeauna, sunt alături de noi în aceste zile grele, și le mulțumim.
 • Sunt profund recunoscător Oamgmamr BN, Președintei – Musina Cristina-Angela care se alătură acestei acțiuni de ajutorare a celor nevoiași (..)
 • Membrii inimoși ai CJ Sanitas BN, au pus „mâna de la mână” bani, pentru a cumpăra de urgență, cele de strictă necesitate pentru dotarea centrului de refugiați.
 • Sunt mândru de voi toți șefi de centre: Gabi, Ionică, Alina și Cristina, care v-ați înțeles rolul vostru în asistența socială mai ales în aceste zile grele
 • membrii Sanitas BN
 • colaboratori
 • prietenii.

E a doua zi în care văd unitate, solidaritate și frăție. Aceste lucruri ne dau curaj și forță de a merge mai departe. Bunul Dumnezeu să vă răsplătească pentru faptele bune ce le faceți.

Vă mulțumesc tuturor pentru ajutor și așteptăm cu drag și alți voluntari să ni se alăture.
„UNIȚI SUNTEM MAI PUTERNICI”, a transmis ieri președintele Sanitas BN, Titi Costin.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...