7 C
Bistrița
duminică, decembrie 4, 2022

Gabriela Szabo, acuzată de primarul Bucureștiului că și-ar fi dat prime de peste 190.000 de lei. A fost sesizat DNA

Primarul Nicușor Dan a sesizat DNA după ce a descoperit nereguli la CSM București, de pe vremea când clubul era condus de Gabriela Szabo. Aceasta și-ar fi dat prime de peste 190.000 de lei.

Potrivit newsweek.ro, primarul capitalei Nicușor Dan a sesizat procurorii DNA, după ce a descoperit mai multe nereguli la CSM București. Este vorba despre prime în valoare totală de peste un milion de lei, acordate angajaților.

O parte consistentă din suma totală achitată personalului administrativ, respectiv 190.965 lei ar fi fost încasată în mai multe tranșe de directorul general al CSM, Gabriela Szabo, tot sub formă de primă.

Corpul de Control al primăriei a identificat și un posibil conflict de interese, după ce conducerea clubului a încheiat un contract în 2018 cu o firmă cu care Gabriela Szabo încheiase, ulterior, în același an un contract de cesiune de drepturi de autor.

„S-a constatat și că reorganizările succesive ale instituției, făcute în 2017-2019, au fost deficitare, neducând la o îmbunătățire a activității. Litigiile din perioada 2018-2022 au generat costuri de 2.928.065 de lei reprezentând cheltuieli cu avocații. La acestea se adaugă despăgubiri și cheltuieli de judecată în valoare de 1.722.852 de lei (până la acest moment). De asemenea, nu s-a găsit o bază de date a numărului de sportivi, pe secții și pe vârste, astfel că toate cifrele furnizate către PMB pentru intervalul 2018-2022 au fost niște aproximări nefundamentate”, se mai arată în plângerea lui Nicușor Dan, către DNA.

Gabriela Szabo a fost demisă în luna iunie a acestui an, primarul Nicușor Dan motivând decizia prin rezultatele slabe ale clubului, în condițiile în care s-au cheltuit sume enorme de bani.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...