11.2 C
Bistrița
marți, mai 30, 2023

Aproape 58% dintre profesorii din județ intră luni în grevă generală

Mai bine de jumătate dintre profesorii din județ intră luni în grevă generală. Vor fi afectate toate ciclurile de învățământ, începând de la grădiniță. Dacă în unele unități doar o parte dintre profesori intră în grevă, în altele practic se întrerupe activitatea total.

Potrivit unei comunicări a Inspectoratului Școlar Județean, 57,8% dintre profesori, educatori, învățători, personal didactic auxiliar și nedidactic din Bistrița-Năsăud intră luni în grevă generală.

„Conform art. 153 alin (5) din Legea 367/2022 „greva se desfășoară cu prezența  greviștilor în  incinta unității.” În situația în care în unitatea școlară vor fi prezenți elevi aceștia vor fi supravegheați de cadrele didactice care nu sunt în grevă. Cadrele didactice care sunt în grevă vor fi prezenți la școală și vor semna în condica de prezență „GREVĂ”. De asemenea personalul didactic auxiliar și cel nedidactic, aflat în grevă, va fi prezent în unitatea școlară și va asigura paza patrimoniului fără a-și desfășura activitatea. Accesul elevilor în unitățile școlare nu va fi restricționat”, informează inspectorul școlar general, Cristian Nicula.

Dacă unele dintre unități vor funcționa în sistem de avarie, supravegherea elevilor fiind asigurată de profesorii care nu sunt în grevă, altele efectiv nu vor putea primi elevii, întrucât nu are cine îi supraveghea și nu are cine să le pregătească mâncarea, cum este și cazul grădinițelor.

Nemulțumirile profesorilor sunt legate de salarii. Potrivit sindicatelor, luni, peste 150.000 de profesori și alți angajați din învățământ din țară sunt în grevă.

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. frumos…ei ii baga pe profesorii debutanti cu salarii mici…dar cer la TOTI salarii mai mari….sunt profesori si cu 6500 de lei salar…..greva tata….asta se numeste santaj…dute ..cauta bona..plateste bona…frumos…multumim!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...