25.8 C
Bistrița
sâmbătă, iunie 25, 2022

Grecii de la Koza Mostra, în premieră națională, la Bistrița Medievală…!

Cavaleri și domnițe, menestreli și meșteșugari vor recrea, pentru 2 zile, atmosfera burgului medieval Nosa, iar grecii de la Koza Mostra vor ține capul de afiș al Zilelor Medievale, care se vor desfășura în perioada 1-2 septembrie 2018, în cadrul Târgului Mare al Bistriței.

Punctul de maximă concentrare al Zilelor Medievale de la Bistrița îl va constitui Piața Centrală din jurul Bisericii Evanghelice, loc în care va fi stabilită tabăra medievală. Ordinul Cavalerilor de Mediaș va reveni la Bistrița după o absență de 10 ani, cu lupte cavalerești full contact, tras cu arcul la țintă, prezentari de arme și dansuri medievale. Animația din tabără va fi completată cu meșteșugari care vor face demonstrații la fața locului, publicul având posibilitatea să participe la diverse ateliere.

Pe scena mare vor concerta, pentru prima dată în România, grecii de la Koza Mostra, trupă ce combină cu mare succes genurile ska, punk și rock cu elemente folclorice.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/N6a6NEzYuvE” /]

Spectacolul mai are în distribuție formația neo medievală Obscurus Orbis din Letonia, cu ritmuri antrenante de cimpoaie și tobe. În acordurile unor balade irlandeze, menestrelul Peter Moynahan, fondatorul și leaderul trupei Blackbeers va completa tabloul muzical.

Domnițele grupului Nosa vor încânta cu dansuri medievale, iar la lăsarea serii, animațiile cu foc ale grupului SiriuS vor încinge atmosfera. Nu va lipsi din program nici concursul de frumusețe și aptitudini „Domnița Bistriței”, ajuns la a IX-a ediție.

De distractia celor mici se vor ocupa actorii Teatrului de păpuși „Al. Misiuga” și păpușile uriașe medievale ale Bistriței.

Zilele Medievale 2018 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa, producția artistică fiind realizată de Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală.

Program detailat pe site-ul www.bistritamedievala.ro

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FILEXPO oferă spații de expoziție de închiriat în curtea interioară! Au și spații generoase interioare pentru închiriat

Firmele care vor să-și facă produsele mai vizibile și să aibă parte totodată de un spațiu...

Ce să faceți dacă aspiratorul nu mai trage praful și murdăria cum o făcea odată

Dacă aspiratorul dvs. și-a pierdut aspirația, nu mai ridică murdăria sau a încetat complet să mai...

Avantajele garajelor prefabricate

Când se gândesc la un garaj, majoritatea oamenilor își imaginează o structură veche, amplasată în spatele...