9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Greu de angajat la Penitenciarul Bistrița! Din 24 de absolvenți ai Școlii Naționale de la Târgu Ocna niciunul n-a trecut de concurs

Penitenciarul Bistrița a pierdut anul trecut 13 angajați prin pensionare și un agent prin demisie. Instituția n-a avut noroc nici când a venit vorba de angajarea unor noi agenți. Din cei 24 de candidați de la Școala Națională de pregătire a agenților de penitenciare de la Târgu Ocna nici măcar unul n-a reușit să treacă de concurs.

Potrivit unui raport al Penitenciarului Bistrița, anul trecut, instituția a pierdut nu mai puțin de 13 angajați: 12 dintre ei s-au pensionat, iar unul a demisionat. În aceste condiții, Penitenciarul Bistrița a vrut să înlocuiască personalul pierdut, cu ajutorul absolvenților Școlii Naționale de pregătire a agenților de penitenciare de la Târgu Ocna.

Ei bine, din cei 24 de candidați de la SNPAP Târgu Ocna, au fost declarați „admiși” la concurs 0 candidați! Penitenciarul a reușit însă să angajeze un candidat de la Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Tot anul trecut, pentru nerespectarea obligațiilor prevăzute de dispozițiile legale, au fost sancționați 5 agenți (4 au primit o mustrare scrisă, iar unul o diminuare a salariului cu 5% pentru două luni).

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. Atunci nu penitenciarul are o problema, ci școlile de agenți, care nu reusesc sa pregătească corespunzător viitorii candidați!! Desi sincer pare ușor ciudat că aceștia mai dau examene pe post! Ar trebui sa fie repartizați automat pe posturi după absolvire, in funcție de optiuni și rezultate, și de necesarul de posturi din sistem, cum e la MAI, in cazul politistilor și jandarmilor care au absolvit școlile de subofițeri sau Academia!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...