16.9 C
Bistrița
luni, august 8, 2022

Încălzirea bruscă, inamicul invizibil. O cabană din Munții Rodnei a fost măturată de avalanșă

Temperaturile reșimțite sunt mai calde în această perioadă, chiar dacă până nu demult am avut o iarnă grea și friguroasă. Ei bine, această încălzire bruscă nu este deloc benefică, producându-se avalanșe în zonele de munte.

În imediata apropiere a județului nostru, în Munții Rodnei, o avalanșă a spulberat cabana Puzdrele, localizată în Borșa. Avalanșa s-a manifestat pe partea estică a vârfului muntos cu același nume, Puzdrele, plecând de la aproximativ 1900 de metri. A trecut peste cabana destinată turiștilor situată la aproximativ 1500 de metri altitudine, iar lungimea sa a avut în jur de 1000 de metri. Coroana avalanșei a măsurat undeva între 400 și 500 de metri, informează Avalanșe în Carpați pe Facebook.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit și nu au fost raportate victime.

Pericolul continuă, temperatura fiind favorabilă ninsorilor ce se vor depune în straturi, peste crustele deja formate, astfel fiind accelerat riscul declanșărilor de avalanșe în mod spontan.

„Alternanțele de temperatură vor creşte constant pericolul de avalanşe în Munții Călimani, Rodnei dar şi în Suhard şi Țibleş! Ninsorile care vor veni se vor depune in straturi, peste cruste preexistente, accelerând riscul declanşărilor spontane chiar şi de medii şi mari dimensiuni!”, transmite Meteo.BN.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Cand construiesti de capul tau intr-o asemenea portiune de munte periculoasa si nu se implica autoritatile si nimeni nu face nici un studiu asta patesti.
    Dar daca era plina de turisti si omatul ingropa pe acesti oameni cine raspundea.?
    Primaria, APM ,etc cum de au dat avize si autorizatie de construire pe o asemenea inaltime tocmai in Rezervatia Naturala a BIOSFEREI .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să faci profit cu bonusurile tale la pariuri

Bonusurile la pariurile online sunt folosite strategic pentru a încuraja noi jucători să se alăture caselor...

Cum să renovezi baia simplu și rapid

Baia este un spațiu important în orice locuință. Având în vedere că petrecem destul de mult...

Se fac angajări la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness, Sanovil are nevoie de un asistent farmacie

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Gelateria ANIELA! Casa EMA caută instructori fitness,...