14.7 C
Bistrița
sâmbătă, mai 21, 2022

HĂLMĂSĂU: Tragedie evitată datorită mobilizării rapide

O tragedie a fost evitată azi, în jurul amiezii, în localitatea Hălmăsău. Un incendiu de lizieră a izbucnit, la intrare în localitate. Mobilizarea rapidă și eficientă a făcut ca incendiul să fie lichidat înainte să se extindă prea mult.

Pompierii au fost solicitați, în jurul amiezii, să lichideze un incendiu de lizieră în localitateaa Hălmăsău.

„Zona este greu accesibilă, intervin cu mijloace de primă intervenție SVSU Spermezeu și Ocolul Silvic Beclean. Aproximativ 15 persoane” au anunțat reprezentanții ISU BN.

După nicio jumătate de oră de la apelul la 112, incendiul era lichidat.

„Am intervenit rapid și am stins focul. Am fost câțiva oameni acolo. A ars 0,45 ha și am reușit lichidarea incendiului”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Spermezeu, Sorin Hognogi.

Potrivit edilului, un sătean de aproximativ 80 de ani a aprins focul, vântul l-a suflat spre pădure, iar bărbatul nu l-a mai putut controla, moment în care a chemat pompierii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: