18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Dragoș Hârjoabă: „Toamna în Bistrița-Năsăud e cea mai mare comasare de urși”

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Asociației Cinegetice Someșul-Rodna, Dragoș Hârjoabă a precizat că în Bistrița-Năsăud se întâlnește o situație unică: în județul nostru toamna se întâlnește una dintre cele mai mari comasări de urși din Europa.

Dragoș Hârjoabă, vânător și președintele Asociației Cinegetice Someșul-Rodna, a vorbit la Bistrițeanul Live despre situația urșilor în țară și în Bistrița-Năsăud, județ despre care spune că găzduiește, toamna, cea mai mare comasare de urși din Europa.

„Ne confruntăm cu o situație unică la nivel de Europa. În județul Bistrița-Năsăud sunt foarte mulți urși, iar toamna este cea mai mare comasare de urși în Europa. În perioada toamnei vin urși chiar și de la 300 de km distanța”, a explicat Dragoș Hârjoabă, la Bistrițeanul Live.

Potrivit acestuia, ultimul an în care s-a dat cotă de recoltă la urși, iar vânătorii au putut să vâneze, a fost 2015. Astfel, în ultimii aproape 10 ani s-au dat doar derogări și intervenții punctuale, care nu ar fi acoperit acel spor natural. Dragoș Hârjoabă mai spune că nimeni nu știe exact câți urși sunt în România.

„Sunt 30 care vin la punctele de hrană, pe care îi vedem, cei mari, teritoriali, care au frica de om. Pe fondul nostru cred că există 60-100 de urși”, a completat Hârjoabă.

Puteți urmări emisiunea la care a fost prezent Dragoș Hârjoabă, mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: