-1.5 C
Bistrița
duminică, decembrie 10, 2023

Dragoș Hârjoabă: „Toamna în Bistrița-Năsăud e cea mai mare comasare de urși”

Prezent la Bistrițeanul Live, președintele Asociației Cinegetice Someșul-Rodna, Dragoș Hârjoabă a precizat că în Bistrița-Năsăud se întâlnește o situație unică: în județul nostru toamna se întâlnește una dintre cele mai mari comasări de urși din Europa.

Dragoș Hârjoabă, vânător și președintele Asociației Cinegetice Someșul-Rodna, a vorbit la Bistrițeanul Live despre situația urșilor în țară și în Bistrița-Năsăud, județ despre care spune că găzduiește, toamna, cea mai mare comasare de urși din Europa.

„Ne confruntăm cu o situație unică la nivel de Europa. În județul Bistrița-Năsăud sunt foarte mulți urși, iar toamna este cea mai mare comasare de urși în Europa. În perioada toamnei vin urși chiar și de la 300 de km distanța”, a explicat Dragoș Hârjoabă, la Bistrițeanul Live.

Potrivit acestuia, ultimul an în care s-a dat cotă de recoltă la urși, iar vânătorii au putut să vâneze, a fost 2015. Astfel, în ultimii aproape 10 ani s-au dat doar derogări și intervenții punctuale, care nu ar fi acoperit acel spor natural. Dragoș Hârjoabă mai spune că nimeni nu știe exact câți urși sunt în România.

„Sunt 30 care vin la punctele de hrană, pe care îi vedem, cei mari, teritoriali, care au frica de om. Pe fondul nostru cred că există 60-100 de urși”, a completat Hârjoabă.

Puteți urmări emisiunea la care a fost prezent Dragoș Hârjoabă, mai jos:

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...