14.3 C
Bistrița
luni, septembrie 27, 2021

HARTA VACCINĂRII în Bistrița-Năsăud! VEZI localitățile cu cel mai mic procent:

32% dintre bistrițeni au ales să se vaccineze pentru a se proteja împotriva formelor grave de Covid-19. La polul opus, doar 2,32% din locuitorii comunei Parva s-au vaccinat. Dintre orașe, cel mai prost stă Sângeoz-Băi, unde rata de vaccinare este sub 10%.

Potrivit unui studiu realizat de Panorama.ro, care pune la dispoziție și o hartă interactivă a vaccinării în România, Municipiul Bistrița stă cel mai bine din județ la capitolul vaccinare.

32% dintre bistrițeni au ales să se vaccineze, procentul atingând rata națională de vaccinare. Când vine vorba despre vaccinare, majoritatea localităților din județ se situează între 10 și 20%.

11 localități, printre care și un oraș au o rată de vaccinare sub 10%. Este vorba despre Sângeorz-Băi, unde doar 9,16% din populație a ales să se imunizeze. Procente mici se înregistrează și la Romuli (7%), Rebra (7%), Tiha Bârgăului (7,93%), Leșu (7,25%), Zagra (8%), Șieuț (5,59%), Târlișua (8,8%) sau Runcu Salvei (9,8%). Cea mai mică rată de vaccinare se înregistrează la Parva, unde doar 2% dintre locuitori au ales să se imunizeze.

Celelalte două orașe din județ au un procent de vaccinare de peste 25%: Năsăud – 25,26%, iar Beclean 28,5%. De asemenea, în alte 5 comune peste 20% din populație s-a vaccinat. Este vorba despre Salva (27,3%), Chiuza (23,63%), Braniște (23,84%), Ciceu Giurgești (22,79%) și Matei (20,37%).

La nivel național doar 32% din populația adultă este imunizată împotriva Covid-19 prin vaccin. România se află la coada clasamentului Uniunii Europene. Asta în condițiile în care în Belgia, Danemarca, Irlanda, Malta sau Portugalia au peste 80% din populație vaccinată. Harta interactivă o puteți consulta aici:

Harta detaliată a vaccinării în România. Există comune cu sub 4%

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sărbătorim un an de Marecom Bistrița, cu reduceri de 20 la sută la ORICE produs!

Calitatea produselor făcute de Marecom și solicitările tot mai multe ale clienților au determinat deschiderea unui...

Hotel Boutique Roser House Colibița angajează ospătari și bucătar. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Se fac angajări la Hotel Boutique Roser House Colibița, IMP România, Transmixt, Fan Curier, Italtextil Sărata sau Leoni. La Aquabis Beclean sunt disponibile un post de încasator și unul de cititor contoare. Rombat are nevoie de electricieni și mecanici.

FOTO/VIDEO: S-a deschis Carrefour Express la Bistrița – un magazin ”mai aproape de client”

Un nou magazin „mai aproape de client„ s-a deschis la Bistrița. Pe strada Împăratu Traian nr...