7.6 C
Bistrița
miercuri, mai 18, 2022

Heliportul de la Spitalul Județean așteaptă să fie construit. VEZI când ar putea fi gata

Se fac pași în realizarea heliportului la Spitalul Județean. Acesta ar fi al doilea heliport de terasă din țară. Deși sunt puține firme care pot să facă așa ceva, constructorul a fost deja desemnat. Managerul spitalului e sigur că lucrările vor fi gata cât de repede.

Noua secție ATI de la Spitalul Județean de Urgență Bistrița-Năsăud a fost inaugurată ieri în prezența ministrului sănătății, Sorina Pintea. Mai multe despre acest subiect puteți reciti în materialul de mai jos:

FOTO/VIDEO: Noua secție ATI, inaugurată alături de ministrul sănătății Sorina Pintea

La finalul vizitei noii secții, într-o conferință de presă managerul spitalului Gabriel Lazany a ținut să menționeze care este stadiul lucrărilor pentru heliport. Conform acestuia, în urma licitației, constructorul a fost desemnat. Nu mai rămâne decât semnarea contractului și începerea lucrărilor.

„Săptămâna viitoare va fi finalizat și probabil semnat contractul pentru un proiect important – heliportul pe spital. Este un proiect pe care l-am gândit din anul 2011, iar finanțarea este asigurată integral de Consiliul Județean. Avem deja toate aprobările și avizele necesare de la Autoritatea Aeronautică. Avem desemnat ofertant câștigător care în această săptămână trebuie să prezinte la Serviciul de Achiziții Publice a Consilului Județean documentele originale pentru a putea fi semnat contractul de proiectare și execuție.”, a spus Gabriel Lazany.

Fără a fi prea optimist, managerul spitalului speră ca în cursul anului următor la Bistrița să poată ateriza elicopterele pe spital.

Președintele Consiliului Județean a vorbit și el despre acest proiect, spunând că odată cu heliportul și extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) se va mai încheia un circuit și o investiție importantă pentru spital.

„Suntem în partea de finalizare, poate chiar săptămâna în curs, sau cel târziu săptămâna viitoare, se va semna contractul de proiectare și execuție pentru heliport. Se termină licitația care e în validare la SICAP pentru modernizare și extindere UPU. La UPU avem astăzi aproximativ 330 metri pătrați, iar în urma extinderii vor fi aproape 1440 metri pătrați. De asemenea, cu heliportul se încheie o parte importantă din ceea ce avem de făcut ca circuit și investiții.”, a declarat Emil Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: