4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Hyundai Motorsport a încheiat pe podium Raliul Suediei

Hyundai Motorsport a încheiat pe podium, pentru a doua oară consecutiv în acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA. Thierry Neuville s-a clasat pe locul al treilea, Andreas Mikkelsen pe al patrulea, în timp ce Sébastien Loeb pe cel de-al șaptelea.

Neuville și Nicolas Gilsoul au debutat cu o victorie super specială, în final, echipajul belgian ocupând locul al treilea. Andreas Mikkelsen și Anders Jæger-Amland s-au aflat și ei în lupta pentru un loc pe podium, dar în final s-au clasat pe locul al patrulea, în timp ce Sébastien Loeb și Daniel Elena au sosit pe poziția a șaptea, după 311 kilometri de probă specială.

Cu cele patru puncte suplimentare acumulate în Power Stage, Thierry Neuville se afla pe locul secund în clasamentul general. Cu un total de 40 de puncte, pilotul va fi al doilea la start în etapa următoare, pe macadamul din Mexic.

Mă bucur că am încheiat pe podium, a fost o luptă strânsă,desfașurată în condiții dificile. Suntem la începutul unui sezon lung si este foarte important să acumulăm cât mai multe puncte în fiecare etapă”, a declarat Thierry Neuville.

Pentru Andreas Mikkelsen și Anders Jæger-Amland clasarea pe locul al patrulea în Raliul Suediei reprezintă cel mai bun rezultat, după cel din Mexic în anul 2018. Echipajul norvegian și-a demonstrat potențialul și a fost în permanentă implicat în lupta pentru un loc pe podium.

„Este un rezultat bun pentru echipă. Am ajuns cu toate cele trei mașini la final și asta este cel mai important acum. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și aștept cu nerabadare următoarea provocare”a menționat Andreas Mikkelsen.

Sébastien Loeb și Daniel Elena au terminat pe locul al șaptelea într-un raliu în care nu au mai concurat din anul 2013.

„Sunt mulțumit că am acumulat informații importante despre Hyundai i20 Coupe WRC, care ne vor ajuta în viitor”, a declarat Sebastien Loeb.

După primele două etape din sezonul 2019, Hyundai Motorsport se afla pe locul secund în clasamentul constructorilor, cu un total de 57 de puncte.

„Am demonstrat că avem o mașină competitivă, iar acum trebuie să ne pregătim pentru provocarile din Raliul Mexicului, o etapă diferită față de primele două din calendar”, a adăugat Andrea Adamo, directorul echipei.

Raliul Mexicului, etapa a treia din WRC, este programată în perioada 7 – 10 martie 2019.

Rezultate Raliul Suediei 2019:

1          O. Tänak         M. Järveoja                 Toyota Yaris WRC                    2:47:30.0
2          E. Lappi          J. Ferm                         Citroën C3 WRC                     +53.7
3          T. Neuville     N. Gilsoul                   Hyundai i20 Coupe WRC        +56.7
4          A. Mikkelsen A. Jæger-Amland      Hyundai i20 Coupe WRC        +1:05.4
5          E. Evans           S. Martin                     Ford Fiesta WRC                    +1:08.2
6          K. Meeke         S. Marshall                 Toyota Yaris WRC                     +1:38.8
7          S. Loeb            D. Elena                 Hyundai i20 Coupe WRC           +1:49.7
8          P. Tidemand     O. Fløene                    Ford Fiesta WRC                   +3:37.7
9          O. Veiby         J. Andersson              Volkswagen Polo GTI R5          +6:34.0
10        J. Tuohino       M. Markkula               Ford Fiesta WRC                   +8:21.4

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (după cea de-a doua etapă):

1          Toyota Gazoo Racing World Rally Team – 58 puncte
2          Hyundai Shell Mobis World Rally Team – 57 p
3          Citroën Total World Rally Team – 47 p
4          M-Sport Ford World Rally Team – 30 p

 Pentru informaţii cu privire la ofertele de preţ a întregii game HYUNDAI vă aşteptăm la showroom-ul HYUNDAI din Bistriţa, cartier Viişoara, Nr. 302 sau ne puteţi contacta la numerele de telefon 0754-333-008 / 0363-401-750.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.